Војислав Мистовић на челу Одбора СЛ-а за борбу против екуменизма

mistovic
Српска листа је формирала Одбор за борбу против екуменизма на чијем је челу Војислав Мистовић.
Војислав Мистовић

“Формирање овог одбора неопходно је у времену када је безбожнички режим, оличен у Демократској партији социјалиста ДПС и Социјалдемократској партији СДП, најавио нападе на вјерској основи, прије свега на српски православни манастир Острог”, саопштено је из СЛ-а.

У тој партији напомињу да ће се ДПС 20. јуна, новим партијским програмом, заложити за формирање некакве Православне цркве у Црној Гори, што ће, како напомињу, и формално значити акцију државних власти да Епархије Српске православне цркве претворе у “екуменистичку псеудоцркву коју би гурнули у Унију са Ватиканом”.

Одбор Српске листе за борбу против екуменизма ускоро ће покретнути портал Принцип, са црногорским доменом, који ће, како су најавили у СЛ-у, први на нашим просторима кренути у антиекуменистичку кампању.

“На тај начин помоћи ћемо обликовање вјерске јавности, али ћемо бити и опозиција одређеним круговима блиским цркви или везаним за њу који се залажу за екуменистички дијалог, долазак римског папе у српске земље, уклањање или маргинализовање префикса “српски” из пуног имена цркве у Црној Гори и новотарије у служби које православље приближавају римокатолицима”, истиче се у саопштењу.

Приоритет Принципа ће, како наводе у тој партији, бити и теме везане за Новорусију и Косово и Метохију са циљем да се на медијском и хуманитарном пољу помогну ове земље.

Предсједник Одбора за борбу против екуменизма Војислав Мистовић је радио као водитељ и новинар у Aнтени М, Елмагу, Радио Бару и Радију Црне Горе.

Писао је за неколико периодичних часописа са простора Црне Горе, између осталих и за Омладинске графите. Музичар је, са групом “Кокот” објавио је пет албума, а радио је музику за позориште, филм и изложбе. Aутор је двије збирке поезије. Официр је пловидбене страже на бродовима већим од 500 БРТ.

ЦД.ме