Србе на простору БиХ третирају као агресоре, док Хрвати и Муслимани имају статус „ратног кадра“

rm

БРАНКО ВУКОВИЋ                                                                   Тел: +387-65/332-579

Ул. Српских палих бораца бр. 85                                              bravuk@yahoo.com

71123 Источно Сарајево

Р. Српска

Дана, 1.3.2015. године

СРБИ НА ОКУП

 

П о ш т о в а н и

Овим путем обраћамо Вам се име бивших бораца и бивших професионалних војних лица Војске Републике Српске сада Оружаних снага БиХ, који су од 1.9.2010. г. у статусу пензионисаних војних лица, а којима је главни услов за стицање овог права био учешће у посљедњем грађанском рату на простору бивше СР БиХ. Овим законом ова заједничка војска се из својих редова рјешава и ослобађа тзв. ратног кадра.

Обраћамо се Вама пошто сматрамо да пишете реално и независно, а у интересу народа па зато сматрамо и желимо да Вас упознамо са законом који помаже и држави Србији, а многе „високе„ политичаре којима смо се обраћали ово уопште не занима јер у њему не виде неку личну корист и добит или желе да и даље остане притисак на Србију као на јединог кривца за сва лоша дешавања која су се десила распадом бивше СФРЈ и који се у Републици Српској углавном прећуткује и крије.

Овај закон усвојен је гласовима хрватских, муслиманских и српских посланика у заједничкој Парламентарној скупштини БиХ за припаднике све три бивше зараћене  војске-стране у БиХ а који су били у професионалној војној служби у заједничким Оружаним снагама. Закон и право које су усвојили 1.9.2010. г. је први закон који сад јасно показује и признаје да се на простору бивше СР БиХ а и СФРЈ, водио грађански рат а не нека српска агресија на суверене и независне државе како се то од 1992. г. говори са простора Муслиманско-Хрватске Федерације и Хрватске.

Ако је била нека српска агресија (како поново рече амерички ген. Весли Кларк), или ако је Србија та, а и ми са њом, која је вршила агресију по Балкану, па како је онда могуће да се пензионишу ти „агресорски и геноцидни војници„ како нас називају годинама из Сарајева, Загреба итд, због учешћа у протеклом грађанском рату јер је то био главни услов за стицање права (видјети „Сл. гласник БиХ„ бр. 74/10 којег Вам достављамо), од стране заједничке нам државе БиХ, и како би онда М/ХФ а и Хрватска оправдале све то и о каквој је онда агресији ријеч. Која то земља и ко то у свијету пензионише агресорске војнике? Гласањем муслиманско-хрватских посланика за овај закон, је прво и за сада једино признање од стране М/Х Федерације да нема и да није било никакве српске агресије.

Они државу Србију и даље оптужују за агресију (наравно тиме и Српску и борце Војске Р. Српске), а право на пензију као један од услова дио тих бораца стече зато што су били учесници посљедњег рата у БиХ и то понављамо, гласовима муслиманских и хрватских посланика и који без обзира на све ово поново планирају неку ревизију тужбе против Србије за агресију и геноцид и можда би овај закон и право које су стекли бивши борци ВРС помогао у једном дијелу у оспоравању тужбе Хрватске против Србије такође за агресију и геноцид пред међународним Судом у Хагу која је одбачена а која ће се можда ускоро опет водити пред неким новим свјетским квази-судовима.

Обраћамо се Вама јер државу Србију и њену војску као насљедницу бивше ЈНА и ВЈ и даље оптужују за агресију и геноцид, јер како рекосмо због неких политичких игара овај закон се крије и прећуткује а оно што ми као бивши борци желимо од Вас то је да истражите све ово наведено и да објавите ову издају и да упознате неког „надлежног„ ако га уопште има међу овим народом са обје стране ријеке Дрине, који може и који могу овај закон да искористе против лажи а у интересу Србије јер Ваш глас далеко се чује, и да нам дате одговор и Ваше мишљење да ли овај закон у било којем случају помаже како нама из Српске тако и држави Србији да се једном заувијек престане са неоснованим оптуживањем и погрдним етикирањем једног народа јер институције које су приватизовали поједини политичари и њихове странке ово не занима а зашто, то они најбоље знају (а како знају и на шта су све спремни доказ је издана Крајина 1995. г.), и молимо Вас за одговор на ово све наведено на напријед наведене контакте.

Као што Вам је познато од 1.1.2006. године од Војске Републике Српске и Војске М/Х Федерације или Федерације БиХ, створене су заједничке Оружане снаге БиХ и право по овоме закону стекло је 1411 бивших муслиманско-хрватских бораца и 248 бивших бораца Р. Српске који су били у професионалној војној служби у ОС БиХ а који су били учесници међусобног сукоба у протеклом грађанском рату у БиХ.

Молимо Вас, ако је било српске агресије како то онда муслиманско-хрватски посланици (већина их је учествовала у рату против Срба), гласаше за пензионисање бивших бораца Р. Српске тј. тих агресора како нас и даље називају а све захваљујући српским политичарима који апсолутне не чине ништа против ове сатанизације народа којем припадају а поменути закон то сада омогућава.

С поштовањем!

Sl.gl.BiH br.74-10