Украјинци довукли појачања у Мариупољ, по граду хапсе угледне Русе (ВИДЕО)

fasisti ukr azov

МАРИУПОЉ –  У луку Мариупољ на Азовском мору јуче је стигао батаљон „Полтава“ као појачање батаљону „Азов“ који је до сада бранио град, саопштила је прес служба батаљона „Азов“.

– Борци батаљона „Полтава“ већ годину дана учествују у борбама на најгорим жариштима. Имају велико ратно искуство. „Полтава“ се  састоји се од запослених у Министарству унутрашњих послова, војног особља и добровољаца – саопштавају из батаљона „Азов“.

Иначе, у Мариопољу је недавно довдена и полицијска група „Сокол“ из Одесе која врши масовну акцију контроле становништва у граду. У последњој њиховој акцији ухапшен је угледни научник Николај Гриненко, који је био директор лабараторије при једној научној установи. Гриненко је оптужен да је у његовој лабараторији направљен експлозив којим су срушена два железничка моста 22. и 23. децембра.

Команда Мариупоља саопштила је да је синоћња ноћ прва укојој нису забележене борбе, односно  да је примирје коначно наступило и у сектору „М“, како Украјинци називају тај део фронта.

– Јуче је забележен само лет беспилотних летелица ДНР изнад наших положаја, али дан је прошао без борби – саопштио је украјински официр задужен за сектор „М“ Димитри Чали.

Правда