Њуз.нет: Џејми Шеј именован за портпарола Владе Србије

БЕОГРАД, 26. фебруар 2015, (Њуз) – Влада Републике Србије синоћ је по хитном поступку, а на савет бившег британског премијера Тонија Блера, именовала Џејмија Шеја за новог портпарола Владе Србије.

Како Њуз сазнаје из извора блиских Влади, након што се Тони Блер детаљније упознао са планом и програмом Владе Србије, први његов савет био је да се под хитно анагажује професионални портпарол који је у стању „да ту мачку у џаку некако успе да прода народу“, а као најбољег кандидата за тај посао предложио је некадашњег портпарола НАТО, Џејмија Шеја.

Да се ради о правом професионалцу, Џејми Шеј је потврдио одмах по ангажовању јер је касно синоћ долетео за Београд и већ првог јутра одржао конференцију за новинаре у згради Владе Србије у својству новог портпарола.

– Лонг тиме но сее, поздравио је Џејми Шеј окупљене новинаре, након чега је конференција за новинаре настављена по устаљеном протоколу. На питање новинара да ли је тачно да се јавни дуг Србије само од децембра 2014 увећао за целих 460 милиона евра, Џејми Шеј је одговорио да још увек нема податке са терена, али да чак и да је то тачно, засигурно се ради о колатералној штети.

– Пред нама је виши циљ да омогућимо бољи живот Србима у Србији. Задуживање земље представља само мању колатералну штету на том путу, изјавио је Шеј. На сличан начин Шеј је разјаснио и све недоумице око тога како је могуће да је просечна плата у Србији пала за читавих 20% за месец дана. – Ради се о колатералној грешци која је уобичајена на крају једне и почетку нове фискалне године, – кратко је прокоментарисао нови портпарол владе.

Како незванично сазнајемо, Министри у Влади Србије одушевљени су ангажовањем Шеја као портпарола јер више они сами неће морати да одговарају на непријатна питања новинара, а и ангажовање Тонија Блера као саветника многи истичу као пун погодак уверени да ће бивши британски премијер имати још прегршт добрих савета за нашу Владу.

Милош Милеуснић – Њуз.нет