Шиптарско-црногорско братство-јединство: У Приштини основан Црногорски Интелектуални Круг

20150222112450632620

Јуче је у Приштини, у свечаној сали Универзитета AAБ, одржана промоција Црногорског интелектуалног клуба-ЦГИК, саопштили су организатори.

Свечаност су уприличиле делегација Скупштине Црне Горе, на челу са проф.др Миодрагом Вуковићем предсједником скупштинског Одбора за међународне односе и исељеништво, чланом Одбора Николом Гегајем, директором Управе за дијаспору Предрагом Митровићем, као и другим представницима јавног и културног живота Косова и Црне Горе.

“Организација је настала као израз потребе црногорских интелектуалаца са Косова за организовањем и заједничким дјеловањем, а са циљем очувања језика, културе, традиције и свијетле историје црногорског народа .Организацију ће чинити људи са кредибилитетом, личним и персоналним, неоптерећени било каквим хипотекама прошлости, истакао је, обраћајући се присутнима, новоизабрани предсједник ЦГИК Предраг Деспотовић, уредник црногорске редакције Радио-Телевизије Косова.

У знак захвалности за несебичну помоћ црногорској заједници на Косову, сталном отправнику послова Црне Горе у Приштини, Радовану Миљанићу је уручена плакета црногорских интелектуалаца.

Изабран је и Савјет Црногорског интелектуалног круга који чине: доц.др Зоран Влаховић орални хирург, др Наташа Прентић, мр. др Блажо Турковић дјечији хирург, политички савјетник канцеларије ОСЦЕ на Косову Сенад Сабовић, Марко Новаковић новинар, Вук Митровић правник и Петрит Хакај туризмолог.

РТК2, редакција на црногорском језику