Вулин на седници СУБНОР-а: Другарице и другови, земља хоће у ЕУ, а ви сте у друштво слободних народа ушли пре 70 година

vulin socijalista

СУБНОР Србије има велику и важну улогу и ту улогу му ово друштво и ова влада признају, рекао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и истакао да ресорно министарство ни на који начин неће учествовати у прекрајању историје и покушајима да се историја замагли, промени.

Вулин је присуствовао седници Председништва СУБНОР-а, на коју, како је речено, последње две деценије нико из Владе није долазио.

 

Тема седнице су активности поводом предстојећег обележавања Дана победе над фашизмом у Другог светском рату, а министар Вулин је указао да ће сваки датум бити обележен рекавши: „Бићемо тамо где су наши преци показали најлепше и најбоље лице“.

– Ова земља жели да уђе у ЕУ, али ви сте у друштво слободних, европских народа ушли пре 70 година, победом над највећим злом, фашизмом – рекао је Вулин, обративши се члановима Председништва са „другарице и другови“.

Вулин је указујући на значај ове организације, поручио да „није било вас не бисмо били на бољој стани света“, што је, како каже, наша тапија.

Он је подсетио да је ово година у којој се обележава 70 година Дана победе над фашизмом.

– Као што не прескачемо даутиме из Првог светског рата ни из наше славне историје, тако сигурно нећемо прескочити ниједан датум који заслужује да буде обележен због поруке коју носи – да су у увој жемљи живели и живе храбри и честити људи који су увек били на правој стани света – рекао је министар.

Каква бисмо ми земља били да не можемо да се позовемо на вас, упитао је Вулин и нагласио да „ако велики треба нешто да науче од нас малих, нека гледају како се ми опредељујемо, то је сигурно права страна света“.

Вршилац дужности председника Председништва СУБНОР-а Душан Чукић указао је на покушаје изолације и умањења значаја ове борачке организације која , како је рекао, има чланство од 100.000.

Последних деценија устале су „але и вране“ да склоне СУБНОР са сцене Србије, рекао је Чукић, надајући се да ће ова влада, како је обећала, наћи пут за излазак из кризе.

На седници је одато признање дугогодишњем председнику СУБНОР-а Србије Миодрагу Зечевићу, који је преминуо почетком фебруара.

Зечевићевом сину, Срђану, уручен је први примерак новоустановљеног одликовања „Медаља борца“, за пожртвованост у афирмацији СУБНОР-а. Такодје, Зечевићу је додељено и одликовање СУБНОР-а АП Војводине.

(Танјуг)