Тони Блер одржао предавање министрима Владе Србије

bler predavanje

Београд — Како Б92 ексклузивно сазнаје, Тони Блер је данас посетио Београд и одржао једносатно предавање министрима Владе Србије. Његова посета обавијена је велом тајне, и ниједном министру није било дозвољено да коментарише „Блерово предавање“.

Аутомобил британске амбасаде којим се Блер довезао

Нико од министара излазећи са предавања није желео да коментарише о чему је било реч. Предавању које је почело у 9 сати у Толстојевој 2 на Дедињу су присуствовали министри Зорана Михајловић, Небојша Стефановић, Златибор Лончар, Александар Вулин, Кори Удовички, Душан Вујовић и Жељко Сертић, као и градоначелник Београда Синиша Мали.

Предавање је одржано у Толстојевој 2 на Дедињу, али улаз екипи Б92 није био дозвољен. На паркингу смо затекли службена возила Владе Србије. Предавање Тонија Блера трајало је око један сат, после чега су клуб посланика почели да напустају министри.

Ипак, нико од њих није желео да даје изјаве.

Министарка Зорана Михајловић није ишла до паркинга већ је директно из изграде ушла у кола како би избегла питање новинара

На питања Б92 нису одговорили министри Душан Вујовић, Иван Тасовац, Никола Селаковић и Зорана Михајловић, а градоначелник Београда Синиша Мали је кратко рекао да ће „о састанку причати неко други“.

У међувремену, возила британске амбасаде дефиловала су око виле у којој су у том тренутку састанак имали српски министри и некадашњи британски премијер.

Блер изашао кроз кухињу

Некадашњем шефу британске владе очигледно је било битно да у Београду остане непримећен, па је зато Клуб посланика напустио кроз задњи излаз, највероватније кроз кухињу. Напустио је објекат у пратњи блиндираних комбија и аутомобила.

Иако нам улазак у сам објекат није био дозвољен, сазнали смо да је Тони Блер министрима објашњавао стратегију политичког деловања, односе са јавношћу и начин на који би требало да комуницирају са медијима.

Такође, рекао им је да би требало да се фокусирају на три или четири теме током свог мандата.

(Б92)