Њуз.нет: Српска напредна странка закупила ТВ Пинк на 99 година

vucic pink

БЕОГРАД, 24. фебруар 2015, (Њуз) – Српска напредна странка закупила је београдску телевизију Пинк на 99 година, саопштено је из ове политичке партије.

Уговор о дугорочном закупу потписали су председник напредњака Александар Вучић и власник ове медијске куће Жељко Митровић, који је изразио задовољство због склапања аранжмана.

 

– Срећни смо што смо коначно нашли стратешког партнера на дуге стазе, што нам раније није полазило за руком. Са ЈУЛ-ом смо имали сарадњу која једва да је потрајала шест година, а ништа више среће нисмо имали ни са ДОС-ом, са којим смо уговор о закупу раскинули после само неколико сезона. Рејтинг Српске напредне странке гарант је да ће закуп наших капацитета овога пута потрајати – рекао је Жељко Митровић, одбијајући да открије финансијске детаље овог посла.

Председник СНС Алесандар Вучић рекао је сасвим нормално да једна национална странка у свом власништву има и једну телевизију са националном фреквенцијом и додао да је то доказ да СНС поштује препоруке Европске уније о дугорочној медијској стратегији у Србији.

Он је истакао да запослени на телевизији Пинк немају разлога за бојазан.

– Страховања да ће наша странка утицати на информативни програм Пинка су неоснована, сви ћете се уверити да ће вести на овој телевизији у длаку остати исте као данас. Штавише, регулисаћемо исплату заосталих хонорара, а поједини аналитичари попут Драгомира Анђековића или Бранка Радуна добиће и стални радни однос, а да се емисија „Тешка реч“ продужи на пет сати. У згради телевизије направићемо и неколико апартмана у којима ће наши функционери попут Горана Весића или Зоране Михајловић моћи да преспавају на бази полупансиона како сваки час не би морали да путују од радног места до студија – рекао је Александар Вучић.

Лидер напредњака је демантовао да ће у жирију за „Пинкове звезде“ и „Пинкове звездице“ убудуће већину морати да имају чланови СНС-а и рекао да је још рано да се о томе разговара.

Вучић је додао и да ће по истеку закупа од 99 година он и Жељко Митровић поново сести за сто и вероватно уговорити продужетак овог аранжмана.

Бојан Љубеновић – Њуз.нет