АП КиМ: Вулин – почасни грађанин општине Лепосавић због великих заслуга у гашењу српских институција на КиМ

aleksandar-vulin-kim

ПРЕДСЕДНИКУ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА

Господину Драгану Јаблановићу

ЛЕПОСАВИЋ

 

ПРЕДСЕДНИКУ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА

Господину Александру Спирићу

КОС. МИТРОВИЦА

 

Поштовани,

 

Обзиром да вршите власт у правнoм систему Р. Србије и систему непризнате државе Косова, за шта и примате плату из два буџета (Србије и тзв. Р. Косова) грађанима, посланицима и руководству Скупштине АП КиМ, као једино легалним и легитимним представницима на КиМ (јер су изабрани по законима Р. Србије), непознато је по којим законима и прописима сте господина Александра Вулина, актуелног министра у Влади Р. Србије, прогласили за почасног грађанина општине Лепосавић и Косовске Митровице. Уколико сте то урадили као тзв. градоначелник општине Лепосавић и тзв. заменик председника Скупштине општине Северна Митровица, примењујући законе и прописе непризнате државе Косово, сматрамо да у том случају Александар Вулин има велике заслуге, пре свега на урушавању и гашењу институција и уставно правног поретка Р. Србије на КиМ. Наиме, његов највећи допринос као директора Владине канцеларије за КиМ се огледа у распуштању Скупштина општина које су функционисале по законима Р. Србије, спровођење локалних и парламентарних избора по законима тзв. Р. Косова, формирање локалних самоуправа непризнате државе Косова и давање легитимитета парламенту тзв. Р. Косова. Највећи број посланика са тзв. листе «српска» је из партије «покрет социјалиста» Александра Вулина, који су мандате добили изборном крађом, претњама, уценама и условљавањима.

Проглашењем Александра Вулина за почасног грађанина, прекршили сте позитивне законске прописе Р. Србије, којим су регулисане ингеренције привременог органа и на тај начин личне и партијске интересе ставили испред државних и националних. На овај начин постали сте саучесници у прикривању кривичних дела и других незаконитих активности које су извршене на КиМ, док је Александар Вулин био директор Владине канцеларије за КиМ. Наводимо пар примера:

Након потписивања Бриселског споразума наводно не слажући се у знак протеста поднео је оставку да би касније био највећи заговорник примене споразума.

Постоји основана сумња да је од стране руководства канцеларије за КиМ, без претходно спроведеног поступка јавне набавке у периоду када је Вулин био директор под сумњивим околностима потрошено 106.000.000 динара, односно преко милион евра за инсталирање видео надзора на северу КиМ. У медијима и на улицама севера Косова и Метохије може се прочитати и чути да видео надзор не постоји.

Да је у том периоду вршена набавка опреме и возила без спровођења поступка јавне набавке.

Обмануо је грађане З. Потока и Звечана са отварањем фабрика кошуља. Које нису радиле ни пар дана.

Створио је медијску блокаду и цензуру на јавном сервису ТВ “МОСТ“ – Звечан.

Толерисао је ненаменско трошење буџетских средстава Р. Србије, примање плата на по неколико места, ради учешћа у стварању институција независне државе Косово.

Прогања политичке неистомишљенике и њихове породице.

Из напред наведених разлога, уколико сте Одлуке о проглашењу Александра Вулина за почасног грађанина донели као председници привремених органа, исте буду поништене и о томе обавештена јавност.

 

С, поштовањем

Скупштина АП КиМ

23.02.2015. К. Митровица

Потпредседник

Добросав Добрић

apkimsaopstenje14