Први пут на прославу дана државности само уз пропусницу (ФОТО)

orasac-sretenje

АРАНЂЕЛОВАЦ – По први пут од 2002. године од када се 15. фебруар и Сретење славе као Дан државности, на централној прослави у Марићевића јазузи код Орашца моћи ће да се уђе само са пропусницом. Како Правда сазнаје, локална власт СНС штампала је пропуснице, а ангажовано је и јако обезбеђење како би се спречило да у Марићевића јаругу уђу они који би могли да звижде представницима Владе Србије али и локалне власти.

Правда подсећа да су предходних пет година представници десничарских организација попут Српског покрета Наши и Образ, али и део окупљеног народа, звиждањем и скандирањем ометали говоре премијера и министара који су долазили на прославу у Марићевића јаругу. Због тога последњих година у Орашац не долазе ни председници и премијери Србије.

Ове године, локална аранђеловачка власт СНС планира да у спомен комплекс пусти само одабране. Како Правда сазнаје осим локалних функционера, у Орашац долази министар Александар Вулин.

orasac 650x487 Код Карађорђа само уз пропусницу (ФОТО)

Репортер Правде који је вечерас посетио Орашац фотографисао је металну ограду која треба да буде постављена на улазу у Марићевића јаругу.

Сваке године у Орашац долази на стотине обичних грађана, али и припадници равногорских покрета, СНП Наши, Образ, организоване групе разних политичких странака,  удружења, синдиката и клубова. Остаје да се види како ће они реаговати ако не буду пуштени у спомен комплекс.

Правда