ДСС КиМ: Потпис Александра Вучића у Бриселу по питању правосуђа на КиМ је класична национална издаја

vucic-mustafa-brisel

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР
ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Протеклих дана скоро сви електронски и штампани медији у Србији, изузев појединх сајтова, труде се да прикажу да је предаја правосудног система државе Србије на Косову и Метохији у руке самопроглашеној Републици Косово у интересу Срба и Србије, што је најобичнија лаж.

Уочљиво је да ниједан медиј у Србији не сме да каже голу истину да судије Срби треба да полажу заклетву испред председнице самопроглашене Републике Косово Атифете Јахјаге и да суде по уставу и закону сепаратистичке, парадржавне творевине Републике Косово. Изношењем ове истине јавност у Србији би сазнала да је потпис Александра Вучића у Бриселу по питању правосуђа класична национална издаја.

Преговорима по питању Косова и Метохије Запад је још једном понизио Србију. Најкооперативнији или народски речено најиздашнији у компромитацији српских националних и државних интереса су дојучерашње «србенде» и острашћени националисти, министри и четничке војводе из периода Милошевићеве владавине а који су данас на власти у Србији.

У одбрану Вучићевог споразума о правосуђу укључио се и Председник Србије, четнички војвода магистар Томислав Николић. Његова теорија којом ће наводно кроз Уставни закон Србије самопроглашену Републику Косово крстити аутнономном покрајином спада у политичке небулозе. По том принципу може Председник Србије са чак и више аргумената да прогласи Црну Гору, Македонију, Босну и Херцеговину итд. кроз неки свој Уставни закон да су оне покрајине државе Србије. Ако је и од магистра много је.

Иначе током преговора Београда и Приштине јавност у Србији обасута је изјавама чланова српске делегације да су преговори тешки и да су они изложени провокацијама од стране Шиптара, да једноставно трпе увреде.
Србија је и од 2006. до 2008. године водила преговоре са Приштином али тада није било никаквих јадиковки и цмиздрења од стране београдске делегације нити споразума на штету државних и националних интереса Србије. Понајмање да су током преговора шефови делегација играли шах као што је то радио председник Владе Србије по писању Вечерњих новости.

У сваком случају председник Владе Србије Александар Вучић због предаје Косова и Метохије мораће кад-тад да одговара. Да ли појединачно пред истријом, Богом или народом или можда све скупа заједно показаће време. Издаја као кривично дело никад не застарева.
У Косовској Митровици
13.02.2015. године, Председник покрајинског одбора Демократске странке Србије
др Ненад Којић

saopstenjedss34