Вучић: „Нико да каже – Свака част, Вучићу“

Vucic ludi izdajnik

Београд — Премијер Александар Вучић каже да Србија мора да води рачуна о својој енергетској сигурности и да разговори с представницима САД нису окретање леђа Русији.

Вучић је на конференцији за новинаре казао да јесте разговарао с потпредседнико САД Џозефом Бајденом о алтернативним начинима снабдевања Србије гасом из те земље јер мора да се побрине да Србија буде енргетски безбедна земља.

Он је навео да би било најбоље да имамо конкуренцију понуда за снабдевање па да можемо да бирамо, никоме нисмо затворили врата, отворени смо и спремни да чујемо сваки предлог и од америчке и од руске владе.

„Нико није рекао – Свака част, Вучићу, што после онакве катастрофе нисмо повећали цену струје. Ниједна земља није имала мање искључења струје од нас. И гасно снабдевање нам је одлично“, казао је Вучић.

Он је истакао да га не интересује политика на 24 сата већ да га интересује шта ће бити за три, четири или пет година.

Вучић је поновио да се каје јер није био паметнији када је у питању давање концесије за изградњу ауто-пута, у чему су нас Хрвати претекли.

Такође је казао и да је уверен да ће Телеком Србије бити продат за много више него што смо се надали и да ће тај новац бити уложен у инвестиције.

Вучић је казао и да очекује договор о докапитализацији Железаре Смедерево са америчким Есмарком за 48 сати, а и да ако до њега не дође, Србија ће преузети потпуну контролу над том компанијом.

Извор: Б92