Иса Мустафа током боравка у Бриселу затражио подршку НАТО у трансформацији „Безбедносних снага“ у „Оружане снаге Косова“

isa mustafa1

Приштина –Такозвани премијер Косова Иса Мустафа је током боравка у Бриселу посетио седиште северноатланске НАТО-а, на позив генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга.

 

Мустафа је са Столтенбергом разговарао о ситуацији на Косову.

Како је саопштено из ткзв. Владе Косова, током сусрета Мустафе и Столтенберга ткзв. косовски премијер је захвалио Алијанси на досадашњој сарадњи и подршци коју је Кфор пружао и још пружа, не само у безбедности, већ и у свим сегментима живота на Косову.

„Мустафа је такође затражио даљу подршку НАТО-а, поред осталог и у трансформацију Безбедносних снага Косова у Оружане снаге Косова, као и у даљем унапређењу партнерства Косова са НАТО-ом“, наведено је у саопштењу.

Генерални секретар НАТО-а, Јенс Столтенберг, је честитао премијеру Мустафи на послу који обавља и позитивно оценио последњи споразум о правосуђу, који је постигнут у оквиру бриселског дијалога који олакшава нормализацију односа између Приштине и Београда. Истиче се и да је Столтенберг понудио да алијансе настави подршку и помоћ на Косову.

(Танјуг)