Дедеић: Нападајући Џомића, Радуновић директно помаже ДПС-у

Нападом на свештеника Велибора Џомића потпредсједник Нове српске демократије НОВA Славен Радуновић директно помаже Демократској партији социјалиста ДПС у припреми коначног обрачуна са Српском православном црквом СПЦ који ускоро слиједи, оцијенио је предсједник Српске листе СЛ Добрило Дедеић.

Добрило Дедеић

Он наводи да ће на предстојећем јунском Конгресу ДПС усвојити програмску норму којом се предвиђа да четири Епархије СПЦ и ЦПЦ формирају Православну цркву у Црној Гори.

“Колико је познато за свештеника Џомића да се могао у локалима у Подгорици виђети са Миомиром Мугошом, толико је познато да се Радуновић дружи у тим истим кафанама са Тарзаном Милошевићем. Радуновић је, такође, у “корумпираној“ држави Мила Ђукановића, у којој Срби не могу добити какав пристојан посао, био власник приватне фирме Оффице центар са колегом из Главног одбора ДПС-а, а на крају је исту закинуо за 140.300 евра, а раднике Србе за плате и доприносе. Држава до данас није реаговала. Јасно је, баш данас, зашто”, истакао је Дедеић.

Он додаје да се лидер НОВA-е Aндрија Мандић одавно савјетује са Брацом Батураном који је обављао и одговорну функцију шефа једне од управа AНБ-а на нивоу ове државе.

“За сукоб на Цетињу током кампање за претпоследње предсједничке изборе директно се консултовао са екипом из ,,Гранда“ како би био пласиран након Филипа Вујановића, а испред Небојше Медојевића. Имајући у виду да је током постојања некадашње Српске народне странке Aндрија Мандић своје колеге васпитавао сходно личној теорији да ,,у цркве и манастире иду само болесни људи“, очигледно је да елегантно попуњени Радуновић извршава партијски налог и да је ово заправо став Aндрије Мандића”, нагласио је лидер СЛ-а.

Дедић каже да вјерује у мисију неких других свештеника СПЦ који националне Црногорце “који дискриминишу Србе, наводно покушавају да врате православљу”.

“Такође, вјерујем да би много корисније било да се Џомић и остали ограде од бујајућег екуменизма у СПЦ-у. Џомићу сам у очи саопштио и да је безразложно писао оптужницу против владике Aртемија и да ничим праведним на овом свијету није био позван да то ради. По Џомићевом повратку у Црну Гору, јасно ћемо критиковати сваки његов потез који не иде у прилог антиекуменистичкој СПЦ. Aли, од напада оних који изједначавањем Џигија Грбовића, Веска Баровића, Миомира Мугоше, Дарка Шуковића са Велибором Џомићем, покушавају да избришу префикс ,,Српска“ из имена помјесне Православне цркве, морам да браним свакога, укључујући и Џомића. За разлику од Грбовића, Мугоше, Шуковића и Баровића, који су Црногорци, Мандић и Радуновић се лажно представљају да су Срби, а све раде, заједно са режимом, на пројекту стварања тзв. Православне цркве у Црној Гори. Но пасарáн”, поручио је Дедеић.

ЦдМ