ПРЕМИЈЕРОВ КРИМИ ДОСИЈЕ: Полиција тукла и Вучића, као клинац био у притвору!

Да је Aлександар Вучић обични грађанин, имао би тежак криминални досије у полицији. Наиме, наш премијер се тукао са Жандармеријом, лежао је по хрватским затворима, брат му напада Жандармерију, син изазива туче по сплавовима. Какву смо то породицу довели на чело државе?!

Кренимо испочетка. Вратимо се у Вучићеве мангупске дане. Наиме, Aлександар Вучић се 2008. године хвалио медијима како је 1990. године због хулиганизма лежао по хрватским затворима.

– Мене су својевремено у Загребу притварали кад сам долазио на утакмице између Динама и Црвене звезде. Често сам се тукао, мислим да то знају и вође Бед блу бојса. Тешко да ће иједан од вођа БББ рећи да сам кукавица, рекао је Вучић за хрватски “Глоубус” 2008. године.

Те исте године, током радикалског протеста против хапшења Радована Караџића, Вучић је добио батине од Жандармерије која је имала задатак да обезбеђује скуп од 16.000 радикала. Посао им сигурно није био лак. Како тврди Вучића, покушавао је да раздвоји демонстране који су се сукобили са полицијом, па је и он добио батине.

– Шта да вам кажем, тукла ме је полиција Ивице Дачића док сам покушавао да спречим сукобе демонстраната и полицајаца! Један Дачићев жандарм ме је пет пута ударио по стомаку и леђима. Желим само да се захвалим председнику Борису Тадићу и министру полиције Ивици Дачићу на свему, рекао је тада Вучић за некадашњи “Пресс”.

Медији су тада изоставили да пренесу да је Вучић Жандармерији тада упућивао провокације попут: “Шта је било мишеви, хоћете још да бијете?!” Зар није интересантно и то што тај исти човек чија је полиција тукла Вучића сада седи у Влади Србије као његов потпредседник? Ово може само у српској политици.

“Ивер не пада далеко од кладе” је слоган који бисмо могли да дамо тучи у којој је учествовао премијеров малолетни син, Данило Вучић. Наиме, медији су средином маја месеца 2014. године објавили вест да је Вучићев син Данило учествовао у тучи на сплаву “Ривер” у којој је повређен фудбалер Владимир Стојковић.

Премијер је тврдио да поседује “алтернативне снимке” који доказују да његов син није био близу туче и да је Стојковића тукао човек који је био много крупније грађе од Данила. Ти снимци никада нису објављени. Вучић је још додао да је то све намештаљка јер му је неко прислушкивао разговор са сином када му је рекао да ће морати да поднесе оставку уколико буде учествовао у некој тучи.

Баш коинцидентно. Наравно, Вучић није поднео оставку, а МУП и даље није пронашао нападача на Стојковића. Подсетимо још да је Данило Вучић те вечери био у пратњи војног обезбеђења.

Септембра месеца 2014. године сазнајемо да је још један Вучић учествовао у тучи са полицијом. Наиме, у медијима је објављен део снимка на којем се види како Жандармерија “пребија” премијеровог брата Aндреја када су он, брат Синише Малог, Предраг Мали и два припадника војног обезбеђења покушали да пробију полицијски кордон током “Параде поноса”.

Почетак снимка никада није објављен у јавности, а снимке сигурносних камера са околних зграда запленила је Војнобезбедносна агенција. Међутим, на основу званичних исказа Жандарма против којих су поднете кривичне пријаве, сазнајемо да су употребили физичку силу оног тренутка када их је “напало лице које је на себи имало црну дуксерицу”. Aнализом снимка “пребијања”, установили смо да је Aндреј Вучић једино лице које је тог дана на себи имало црну дуксерицу.

Заиста не знамо који проблем Вучићи имају са полицијом. Овакав криминални досије владајуће породице је апсолутно сраман. Да је Србија нормална држава, неко са дебелим полицијским досијеом никада не би ни могао да се кандидује за највише државне функције.

Телепромтер.рс