Љуљђурај: Oпаснa игрa црногорских окупатора

crna_gora_albanija

Удружење „Велика Малесија” из америчке савезне државе Мичиген саопштило је да ће у наредном периоду организовати протесте против црногорских званичника када буду долазили у посјету САД, због дискриминације албанског народа.

Из тог удружења „Дану” је речено да су покушаји да црногорски режим одобровољи Албанце, попут одлуке о финансирању листа „Коха јаворе” из државног буџета, тотално неприхватљиви.

Циљ те новине је хипнотисање албанске заједнице и њену асимилацију, односно истребљење албанског фактора са територије Црне Горе. Без обзира на то што неко покушава да опредијели нова средства за овај лист и тако на одређни начин купи подршку Албанаца, биће протеста и у то нема сумње” саопштено је „Дану” из Удружења „Велика Малесија” у Мичигену, чији је предсједник Љек Љеци.

Бивши албански посланик у Скупштини Црне Горе Љек Љуљђурај указао је, према писању портала „Oпозита”, на опасну игру „црногорских окупатора који за властиту пропаганду користе своје организације са албанским префиксом у САД”.

albanci protestuju njujorku Љуљђурај: Oпаснa игрa црногорских окупатора

Портал „опозита” пише да се много говори у Црној Гори о новинама на албанском језику „Коха јаворе“, које су под контролом режима.

Иако је организација „Велика Малесија” покушавала да организује протесtе због доласка црногорске делегације на Молитвени доручак у Вашинггон прошле недјеље, то им ипак није пошло на руком, јер није било подршке у удружењима у Њујорку, односно на источној обали САД.

Албанска дијаспора организовала је раније низ посјећених демонстрација против црногорских званичника, што, како тврди Љуљђурај, посебно није погодовало Ђукановићу и Кривокапићу.

У септембру 2014. године, по писању портала „Oпозита”, контроверзни Цафо Богај у Њујорку, заједно са представницима неких удружења Албанаца имао је за јавност затворени састанак са црногорским предсједником парламента Ранком Кривокапићем.

Љуљђурај је рекао да је новина „Коха јаворе“ неколико пута до сада била пред гашењем, али је опстајала захваљујући дјеловању албанских партија, чији захтјеви да се лист одвоји од „Побједе“ су и даље актуелни, при чему Скупштина Црне Горе, од које се тражи да директно финансира тај медиј као самосталан, сада већ нема другог избора.

Дан