Слободан Самарџић: Споразум о правосуђу корак ка признању независности Косовао

Slobodan-Samardzic

БЕОГРАД – Председник Државотворног покрета Србије Слободан Самарџић оценио је данас да је ноћас постигнути споразум о правосуђу на северу Косова само још један корак Владе Србије ка признању независности Косова.

 

„Било је за очекивати да онај ко прихвати Бриселски споразум, и ко угаси судове и тужилаштва Србије на Косову и Метохији, пристане и на ултиматум о укључивању српских судија и тужилаца у албански правосудни систем. Ништа није тешко када се направи такав државоубилачки потез као што је прихватање Бриселског споразума у априлу 2013. године”, оценио је Самарџић у писаној изјави.

Самарџић је додао да је најлицемерније од свега то што премијер Александар Вучић истиче да је реч о важном кораку ка отварању преговора Србије са Европском унијом о приступању.

„Таквих корака ће бити још доста, али преговори неће започети све док се не потпише правно обавезујући споразум са косметским Албанцима као дефинитивни корак признања. Општа је срамота Србије да њен пут у ЕУ морају да плаћају Срби који живе на Косову и Метохији”, оценио је Самарџић.

Државотворни покрет је ванпарламентарна странка настала издвајањем дела функционера и чланова Демократске странке Србије.

(Бета)