Док генерал рапортира, керамичар је незаинтресован (ВИДЕО)

general bandic i keramicar
Коментар уредништва: Више вреди војска магараца коју предводи лав, него војска лавова коју предводи магарац. И тако, генерал Бандић рапортира, а министар је незаинтресован постављајући питања која би изазвала похвалу њему као неком ко је заслужан зато што ови официри лете, или што примају плату, дишу… Погледајте видео прилог

БAТAЈНИЦA – Министар одбране Братислав Гашић обишао је јуче јединице ПВО система Војске Србије које се налазе на сталном дежурству. Прва станица била је 204. ваздухопловна бригада на аеродрому Батајница где је министар обишао 101. ловачко-авијацијску ескадрилу и њен дежурни пар авиона МиГ-21 (од тога један НЛ).

ИМГ_0499

ИМГ_0507

Министру одбране, који је био у пратњи начелника генералштаба и команданта ВиПВО домаћин је био командант 204. ваздухопловне бригаде, бригадни генерал Предраг Бандић.

Од најзанимљивијих изјава које се тичу ВиПВО и његове технике издвајамо министрову одредницу да ће “(сви заједно) пробати да подигну” овај вид војске:

– Ове године, и они то поносно истичу, имали су по 40 сати налета. Имају стабилно снабдевање дериватима, ваздухоплови су исправни а то је најбитније, рекао је министар додавши да не жели да одаје војну тајну (због упита новинара у вези овогодишњег четворомесечног приземљења дежурне ловачке јединице) и да је са Кинезима на маргинана недавно одржаног самита у Београду разговарано о војним авионима:

ИМГ_0514

– Казне могу да буду изречене, али ја војну тајну не могу да одам ма колико то коштало, јер не желим да дајем било коме информације од државне важности.

На самиту је било питање шта мислимо о кинеским авионима у контексту могућности набавке путем размене, рекао је Гашић.

ИМГ_0522

ИМГ_0533

Како је обичај министру је демонстриран старт авиона дежурне јединице, он је частио њене припаднике вечером, са њима разменио поклоне уз приметно одсуство великих обећања које смо слушали на истом месту пре две године.

Како је изгледао старт МиГ-ова, шта је министар питао ВиПВО генерале после изјава за медије и како је, више него јавно, похвалио нови календар 101. ескадриле погледајте у нашој видео репортажи:


Фото: Драган Трифуновић

Написао: Петар Војиновић – Јануарy 1, 2015 – Тангосикс

Срби на окуп