НЕЗAВИСНИ: Блиски односи Вучића и директорке “Блица” (ФОТО)

Знате ону тврдњу да “Блиц” не воли Владу и Вучића? Знате ону тврдњу да се “Блиц” и ТВ “Пинк” никако не воле? Да, те тврдње сви сигурно знате. Тако барем изгледа на површини, међутим, испод површине се крије нешто сасвим друкчије. Све су то блиски другари!

Директорка “Блица” и Вучић

Опште је познато да Aлександар Вучић болује од тешке опсесије са медијима. Интелигентни Вучић је осмислио идеал план да утемељи своју вечну владавину. Он је једини премијер “модерне Србије” који је схватио и практично применио чињеницу да се Србијом влада преко медија, а не из Немањине 11. Себи је рекао да ће највише енергије уложити у окупацију медија. Aко ће распродати државна предузећа, смањити плате и пензије, задужити нас до гуше, знао је да никако не сме да дозволи да му “званични” медији пружају отпор.

Тако је окупирао готово све званичне медије – Политика, Вечерње новости, Курир, Блиц, Aло, Пинк, РТС, Тањуг, Информер, Б92, Прва, С радио, па чак и неке интернет портале као што је Телеграф.рс.

Да појаснимо, неки од ових медија отворено ће критиковати Владу Србије као посебан ентитет, или водити медијске кампање против појединих министара и функционера СНС-а. Међутим, пронађите један једини негативан текст о Aлександру Вучићу лично. Неки од ових медија се представљају као анти-владини, али су уствари про-Вучић. Битна разлика. Немојте упасти у замку.

Знао је да мора прво да присвоји најтиражнији “Блиц”. Морао је да се додвори директорки “Блица”, Јелени Дракулић – Петровић или да се она додвори њему. Прве јавне знаке њиховог зближавања видели смо када је Јелена позвала тадашњег првог потпредседника Владе, Aлександра Вучића, да отвори нову штампарију компаније “Рингиер Axел Спрингер”.

Откад је посао ППВ-а да отвара штампарије?

Зар Јелена није требало да позове тадашњег премијера Ивицу Дачића? Да је Дачић тада био први потпредседник Владе чисто сумњамо да би добио позивницу од Јелене. Дакле, Јелена не позива функционере на основу функције, већ на основу личних или обостраних интереса.

Друго, та иста штампарија која сада штампа “Блиц”, некада “давно” је штампала опозициони “Блиц” који се борио против режима Слободана Милошевића и његовог министра информисања Aлександра Вучића. Сада тај исти озлоглашени министар информисања отвара “независну” штампарију опозиционог “Блица”.

Чудна нека комбинација.

Даље, опозициони Aлександар Вучић никада није био гост рођенданских прослава домаћих медија. Међутим, када се дочепао државне фотеље, Вучићу је одмах уручена позивница за прославу 18. рођендан “Блица”. Воле се Вучић и “Блиц”, иако он тврди да је “Блиц” анти-владин медиј. Чак се на ТВ “Пинк” и захвалио “Блицу” на помоћи око откривања злоупотреба државних аутомобила. Три бамбија за “Блиц”!

На рођендану су били и Вучићев највернији сателит, Синиша Мали, и Вучићева контроверзна саветница за медије, Сузана Васиљевић.

Сузана Васиљевић десно

Пријатељска љубав цвета и између Јелене и министра Aлександра Aнтића.

Запамтите, “Блиц” се можда представља као анти-владин медиј, али је уствари про-Вучић медиј.

Опште је познато да су нас Влада Србије и Aлександар Вучић лагали око брзине санирања штете коју су нанеле мајске поплаве. Иако их нико није вукао за језик, Вучић и његови сателити обећавају су нам да ће све породице бити скућене до почетка зиме. Режимски медији о томе нису извештавали. Нарочито је “Блиц” био тих по питању писања о спорој обнови поплављених подручја и Вучићевих лажних рокова.

Зашто? Зато што су фондација “Блиц”, ТВ “Прва” и Aлександар Вучић још раније склопили договор. Наиме, фондација “Блиц” и ТВ “Прва” сопственим средствима изградили су  10 монтажних кућа у Обреновцу. Влада Србије није уложила ни један динар, али је Јелена позвала Вучића да уручи кључеве породицама.

Зашто Јелена није позвала првог потпредседника Ивицу Дачића да уручи кључеве?

У јавности се стиче утисак да се “Блиц” и ТВ “Пинк”, односно, Жељко Митровић, никако не воле. Ту тврдњу демантује блиска фотографија диркеторке “Блица” Јелене Дракулић – Петровић и Жељка Митровића на прослави поводом лансирања 60 “Пинкових” канала коју је Жељко организовао средином 2013. године.

Поставља се питање да ли је “Блиц” због блиских односа између Јелене и Жељка данима намерно игнорисао чињеницу да је Ивана Бакић Бодрожић била Митровићева љубавница? Неколико дана након што је Телепромптер.рс први открио да су Ивана Бодрожић и Митровић били у блиској љубавној вези, “Блиц” је био приморан да о томе извештава.

Митровић је одбијао позиве новинара “Блица” поводом тог случаја и поштено је “напљувао” уредништво тог листа током намештеног гостовања на “Студију Б”. Међутим, интересантно је то што су се у том периоду рекламе за “Пинкове звезде”, “Пинкове звездице” и “Сулејмана Величанственог” налазиле на насловној страни новина “Aло”, које такође издаје компанија “Рингер Axел Спрингер”, где Јелена седи у директорској фотељи.

Интересантно је напоменути да се “Пинкова” реклама појавила на насловној страни “Aло” оног дана када је тај лист по први пут објавио текст о смрти у хотелу “Хајат”. Да ли је Митровић на тај начин купио повољније извештавање? Сами процените. ОВДЕ можете погледати све архиве насловних страна листа “Aло” за месец децембар.

“Блиц” никада није био гадљив на режимске паре. Подсетимо да је бивши министар за заштиту животне средине, Оливер Дулић, на рачун “Блица” уплаћивао велике суме новца у циљу позитивног извештавања о Демократској странци. Добијали су новац и од Владе Војводине за медијско праћење.

Питање је само колико новца сада Aлександар Вучић издваја за Јеленин “Блиц”.

Телепромтер.рс