Грчка: Са зграде општине скинута застава ЕУ која представља ‘’симбол мржње’’

patra

Са зграде општине Патра у Грчкој скинута је застава Европске уније (ЕУ) на чије место је постављена застава с амблемом општине, јавља Анадолија.

Према наводима локалних медија, раније су се испред зграде општине налазиле заставе ЕУ, Грчке и застава с амблемом општине.

Наводи се да је начелник општине Патра Костас Петелидис, из редова Комунистичке партије Грчке (ККЕ), дозволио да се уклони застава ЕУ-а, а на њено место постави застава са симболом општине.

‘Симбол мржње’

Потпарол општине Патра Андреас Антонопулос за локалне медије је казао да застава ЕУ за становнике тог грчког града представља симбол мржње.

„Застава ЕУ за наш народ представља симбол мржње“, истакао је Антонопулос.

Он је додао како су политике ЕУ штетне за становнике Патре.

„Политике ЕУ нису за добробит грађана. Политике Европске уније, које економију прилагођавају слободном тржишту, грађане воде у сиромаштво и незапосленост“, рекао је потпарол општине Патра.

Иначе, на недавно одржаним изборима у Грчкој победила је ултралевичарска странка Сириза чији челници су одмах након победе поручили како очекују да им ЕУ и међународни кредитори отпишу један део дугова.

Потпарол Сиризе задужен за економска питања Еуклид Цакалотос пре неколико дана је изјавио да је нереално очекивати да Грчка у потпуности отплати своје дугове.

(aljazeera.net)