Пушков о НАТО-у: Алијанса која је бомбардовала Београд од нас тражи поверење

???????

Председник Комитета Државне думе Русије за међународна питања Алексеј Пушков је на Твитеру са иронијом прокоментарисао изјаву генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, који је на Минхенској конференцији о безбедности изјавио да „НАТО не жели конфронтацију са Русијом, већ сасвим супротно“.

„Према речима Столтенберга, ‘НАТО не жели конфронтацију са Русијом, већ сасвим супротно’ тј. НАТО жели љубав! Зато и жели да се приближи нашим границама…“, написао је Пушков на свом Твитер профилу.

Према речима генералног секретара НАТО-а, од тренутка окончања Хладног рата Алијанса је радила на конструктивним односима са Русијом. „Ова сарадња је донела корист и НАТО-у и Русији. Ми можемо поново од тога имати корист, ако је Русија заиста заинтересована за сарадњу. Таква сарадња може бити заснована само на поверењу и поштовању“, изјавио је Столтенберг.

„Суштински мирољубива Алијанса, која је бомбардовала Београд, Триполи и која је против нас створила потенцијал застрашивања, тражи само ‘поверење, поштовање и сарадњу’!“, прокоментарисао је Пушков.

Руска Реч