Њуз.нет: Тони Блер саветовао Вучића да нађе начин да бомбардује Србију

БЕОГРАД, 6. фебруар 2015. (Њуз) – Бивши премијер Велике Британије Тони Блер саветовао је у Београду премијера Србије Александра Вучића да у најскоријем могућемо року нађе начин да бомбардује Србију.

Оснивач организације „Тони Блер и сарадници”, која се бави лобирањем, сматра да би бомбардовање Србије на најбржи начин покренуло привреду и допринело изласку земље из тренутног стања „успаване привреде“.

Из кабинета председника владе је саопштено да је премијер Вучић изразио скепсу према предлогу бившег премијера Велике Британије Тонија Блера. Блер са друге стране, инсистира да је бомбардовање Србије већ опробан рецепт, који је помогао опоравку привреде Велике Британије 1999.

Бивши британски премијер је, поручују из владе, изразио задовољство због напретка Србије и пружио јаку подршку процесу европских интеграција и намерама Београда да спроведе све неопходне реформе, додавши да би „све ишло много брже уколико би војска Србије почела масовно да гађа војне и стратешке циљеве широм земље у најскоријем могућемо року“.

– Влада Србије ће размотрити савете Тонија Блера да бомбардујемо сопствену земљу. За сада нам се то чини као мало радикалан предлог, али не смемо да га олако одбацимо јер долази од једног од најуспешнијих премијера свих времена, написао је Вучић на свом Фејсбук налогу.

– Биће ми драго да вам помогнем, веома ме занима ваша држава, и на који све начин бисте могли да је бомбардујете, изјавио је кратко Тони Блер.

Откако је отишао са функције, Тони Блер је бавећи се саветовањем зарадио више десетина милиона фунти, а како се незванично сазнаје, бомбардовање Србије је један од кључних савета који даје свим владама са којима сарађује.

Виктор Марковић-Њуз.нет