Пентагон: Владимир Путин има „аутистични поремећај који утиче на све његове одлуке“

vladimir_putin_15

Владимир Путин пати од Аспергеровог синдрома, тврде стручњаци истраживачког института Пентагона.

Према њиховој последњој студији, код руског председника “дошло је до поремећаја неуролошког развоја у детињству”, због чега данас има дијагнозу Аспергеровог синдрома.

Pentagon

“Председник Путин има аутистични поремећај који утиче на све његове одлуке”, тврди Бренда Конорс, стручњак за анализу шема кретања у америчком Колеџу за поморско ратовање у Њупорту.

Након што је проучавала Путиново кретање на јавним окупљањима, она је закључила да “Путин има неуролошки поремећај”.

Две студије о Путину спроведене су у САД: једна 2008. и друга 2011. у оквиру војне стратегије Пентагона.

У студији се наводе и цитати др Стивена Порџа, професора психијатрије на Универзитету у Северној Каролини, који је изјавио да “Путин пати од једног облика аутизма”, али је касније додао да не би могао да гарантује да руски лидер пати од Аспергеровог синдрома.

Иначе, тај синдром спада у спектар аутистичних поремећаја. Погађа једну од 200 особа и чешћи је међу мушкарцима, него међу женама. Особе које пате од Аспергера имају тешкоће у друштвеној интеракцији, комуникацији, машти и когнитивној флексибилности.

То се испољава, нарочито код мушкараца, недостатком емпатије, недовољно развијеном маштом, проблемима у склапању пријатељстава и интензивном уживању у специјалним интересовањима.

(DAILY MAIL-Б92)