Украјински батаљон Азов Нову годину прослављао „са Хитлером“

ukri hitler

Кијев – У јавност су доспеле фотографије новогодишње прославе украјинског пука Азов које показују нацистичку суштину формација кијевске хунте. Претпоставља се да су фотографије снимљене у Маријупољу, а убице накупљене из Украјине, земаља Западне Европе и Америке високо уздигнутом руком поздрављале су свог живописаног идола Адолфа Хитлера.

Билецкиј је познат под надимком Бели Вожд, чиме се указује на његову аријевску идеологију. Он је руководилац Социјал-националистичке ансамблеје и Десног сектора – исток. Такође, Билецкиј је на изборима у новембру прошле године постао посланик украјинске скупштине.

Хунта у Кијеву, која је окупила све тајкуне у земљи осим свргнутог председника Виктора Јануковича, избегава да се изјашњава о Билецком и никада се није оградила од злочина пука Азов. То је последица чињенице да су све мобилизације пропале и да се режим држи за свакога ко хоће да ратује.

Једино је министар одбране Стјепан Полторак признао да се у формацијама кијевске хунте боре страни грађани. Реч је пре свега о неонацистима из Западне Европе који су дошли да ратују о свом трошку и углавном су накупљени у Азову.

Ту су и амерички инструктори и пси рата из приватних компанија из САД и Пољске. У приватним компанијама ратује европска остала сиротиња без идеологије, па се испоставило да је Армија Новоросије око луганског аеродрома побила гомиле држављана балтичких земаља, Турке, Грузине и Пољаке, али и Швеђане.

Међутим, у Азов долазе ситуирани неонацисти из Западне Европе и Америке. Трошкове покривају и довођењем викенд ратника који плаћају да би пуцали из топа на неко село. За рафал из митраљеза цена је већ нижа. О томе је сведочио и летос објављени ценовник на Твитеру.

Нацистичка гамад, међутим, прва је у бекству. Па су се тако летос једини спасли из прва два котла у које их је ухватила Армија Новоросије. Умакли су у последњи час, а опкољене су остале професионалне Ваздушно-десантне бригаде украјинске војске које су побијене артиљеријом.

Азовци су се прославили једино злочинима, углавном над цивилима. Пре два месеца на интернету се појавио снимак рације и језивог убиства тек ухапшеног човека у цивилној одећи. Азовац му је лисицама свезао руке иза леђа и положио га на стомак. Потом је преко главе несрећника ставио преокренут велики лонац тако да је једна страна руба била ослоњена на земљу, а друга на врат. Онда је снажно ударао чизмом док није поломио врат ухапшеног.

Кукасти крст за цео живот

Кијевске формације узимају заробљенике искључиво ради размене. Станислав Станкевич размењен је са успоменом од нациста која ће му остати за цео живот. На његовом телу усијаним гвожђем исцртали су кукасти крст.

„Мучење у њиховом затвору је средњовековно. Људе држе у јамама или оковане гвожђем једне за друге. Пуно је цивила и посебно младих жена“, испричао је Станкевич, који се после опоравка вратио на фронт.

Победник

Снаге Кијевске хунте недавно су избачене из села Никишино. Месецима су вођене борбе за сваку кућу, а за собом су оставили велику количину оружја и муниције.

Руски борци кажу да им много више значи што је чудом остао „бронзани војник“, споменик црвеноармејцима који су изгинули на путу који води према Стаљинграду. Скулптуру избушену мецима и гелерима сматрају добрим знамењем.

И. К. / Вести