ВУЧИЋ: НЕКА ВРЕЂА ХРВАТСКА ПРЕДСЕДНИЦА, МИ ЖЕЛИМО ДОБРЕ ОДНОСЕ СА ХРВАТСКОМ

izdajnik vucic u hrvatskoj

Српски премијер је изјаву Колинде Грабар Китаровић о хрватским грађанима српске националностима као Хрватима оценио као „тешку увреду која је шокирала и међународну заједницу“, а да Влада Србије није званично реаговала како не би угрожавала односе са Хрватском.

 

И након избора Грабар Китаровић за председницу, односи Хрватске и Србије нису се нимало поправили. Штавише, ако је за питати премијера Вучића, председница Колинда додатно је нарушила итекако крхке односе.

Наиме, у опсежном интервјуу за „Дие Прессе“, у ком је говорио о преговорима око Косова, стању слободе медија у Србији, као и о тренутној ситуацији у Босни и Херцеговини, Вучић је истакао како се новоизабрана хрватска председница „није добро изразила о Србима у Хрватској“, као и да их је тешко увредила називајући их Хрватима.

– Али, ми нисмо уопште јавно реаговали, остали смо смирени и покушавамо да успоставимо добре везе са Хрватском као и новом председницом – рекао је Вучић.
Он је истакао и како се до сада није чуо с Грабар Китаровић, али јој је честитао на победи. Међутим, поручио је како би „требало да буде дубоко захвална што нису реаговали“ на њену изјаву коју је оценио као „тешку увреду која је шокирала и међународну заједницу“.

Исто тако, њен став према трећем ентитету за Хрвате у БиХ Вучић описује као „наговор Драгана Човића“ и истиче да Србија „нема намеру да се меша у унутрашњу политику БиХ’, али да зато подржава њен територијални интегритет.

(Танјуг)