Шокантна фото-свједочанства одгоја у нацистичком духу!

Milijana_Toma__i___ex_Radovanovi___foto
Случај обитељи Ковачић из Бенковца – у којој родитељи ђецу уче и потичу да поздрављају нацистичким поздравом и тако их фотографирају – нипошто није једини случај „нацистичког одгоја“ у Хрватској. Лупига вам доноси низ фотографија које свједоче злоупотреби дјеце у политичке сврхе, што је очито постало тренд у дијелу популације који се поноси усташтвом и везама с нацизмом. Неодговорни, национализмом и усташтвом задојени родитељи, своју ђецу од најмањих ногу одгајају у духу слављења пронацистичког режима, који је нанио највећу штету и срамоту хрватском народу.

Предсједник бенковачког огранка Aутохтоне хрватске странке права Дарко Ковачић на свом Фацебоок профилу објавио је фотографију на којој, заједно са својих шесторо ђеце, поздравља нацистичким поздравом. Фотографију је снимила мајка дјеце. Док се Ковачић тиме поноси и у својим поступцима не види ништа осим хрватског домољубља, јавност се згража и захтијева интервенцију Центра за социјалну скрб. Социјална служба, бенковачки огранак, интервенцију је и најавио новинарима портала Индеx.хр, наводећи да је о свему обавијештена и полиција. Међутим, кад би дјелатници центара за социјалну скрб жељели бити досљедни у оваквим интервенцијама, без сумње би имали пуне руке посла. Наиме, Дарко Ковачић је тек један од родитеља у Хрватској који своју дјецу уче и потичу на нацистичке поздраве, сматрајући да тиме дјецу поучавају домољубљу.

Ову фотографију, као и фотографију испод ње на друштвену мрежу поставила је особа која се представља као Милијана Томашић еx Радовановић. По свему судећи ради се о мајци или особи блиско повезаној с дјецом злоупотријебљеном у политичке сврхе, односно одгајаном и потицаном да поздрављају нацистичким поздравом. Фацебоок профил споменуте особе пун је садржаја који презентирају домољубље на начин на који га схваћају симпатизери пронацистичких режима.

Фотографију испод на друштвену мрежу поставила је особа која се представља као Сенад Патрик Омић. Исту фотографију та особа, осим на своју профил на друштвеној мрежи, поставила је и на профилу Дарка Ковачића из Бенковца, е како би му пружила подршку и честитку за начин на који Ковачић одгаја своју ђецу. Честитка гласи овако: „Дарко ниси једини од малена се Домовина воли ЗДС“.

Фотографију испод на друштвену мрежу поставила је споменута особа која се представља као Aнтонy Цасх, а из исте је развидно о чијем симпатизеру е ради. Подсјетимо, усташтво је Хрватској нанијело повијесну љагу, покушавајући притоим нашу земљу ставити уз бок режима Aдолфа Хитлера. На срећу, та политичка опција поражена је у ИИ. Свјетском рату од стране антифашистичке коалиције.

На фотографијама испод погледајте још неколико примјера одгоја ђеце, односно резултата опдгоја ђеце у проусташком, нацистичком духу. Родитељи који ђецу одгајају на овај начин очито нису свјесни какву штету наносе својој ђеци и својој земљи, у коју се заклињу. Резултат је то, између остало, школског програма, који ђецу не учи о повијесном злу које је задесило Хрватску у раздобљу ИИ. свјетског рата, али и беневолентног односа друштва према усташтву, што за резултат има чињеницу да је срамотна идеологија за коју су се усташе залагале све присутнија у хрватском друштву. Може ли Хрватска и на који начин вратити духа у боцу и сузбити величање нацизма. За крај, напоменут ћемо да сличан проблем какав Хрватска има с усташтвом, сусједна Србија има с четништвом. На интернету је могуће наћи низ фотографија које презентирају одгој ђечака и ђевојчица у четничком духу, али овај проблем препустит ћемо колегама из српских/србијанских медија.

 

 Иван Кегељ – Лупига.Цом