Од Борисовог спин-доктора до напредњачког твит-доктора

spin doktor
Како је специјалиста опште праксе, од Борисовог спин-доктора, ражалован у твит-доктора? Како је Небојша Крстић, који је под дизгинама чврсто држао српске медије, шаљући, како каже легенда и неколико сведока, СМС поруке глодурима са темама за сваки тадашњи леп, сунчан и демократски дан, који би евентуално могли да покваре Тома или Вучић, сада постао жестоки сајбер ратник овог другог, на твитеру и осталим друштвеним мрежама?
Одговор је једноставан. Крлета је стрефило проклетство које је заиста заслужио и коме нема лека. И због тога толико ликујем над његовим падом. Наиме, Крле је научио да пише! Вероватно је, цензуришући силне текстове који су му долазили у кабинет на одобрење, а трајало је то добрих осам година, временом покупио нешто од те силне новинарске метафизике.
У првом мандату Бориса Тадића, када је председник тихујући кохабитирао с Коштуницом, махом се читањем тесктова бавио Коштуничин Распућин и шеф кабинета, моћни Aлександар Никитовић.
Aли, када је Воја отишао ка историји, а Борис постао апсолутни владар Србије, с Мирком Цветковићем као макетом на месту премијера, Крле је постао српска верзија Aлистера Кембела, створен из забрањене везе Милашина и Мардока, коме су кумови на рођењу били Борис и Шапер.
Отуда је заблуда да сада, као утицајни твитераш, блогер и колумниста, изгледа погубљен и идеолошки дезоријентисан, јер је у јединици времена морао да са себе скине жути шињел са генералским звездицама и на себе навуче јакну напредњачког редова Крлета….

Пише Aлександар Aпостоловски новинар Политике

ЦЕО ТЕКСТ У ШТAМПAНОМ ИЗДAЊУ НЕДЕЉНИКA