ВУЧИЋ ОПЕТ ОПТУЖУЈЕ НАРОД: “Сви хоће радно место, али неће да раде”

Вучић је успео поново све да нас изненадо својим бесмисленим и рогобатним изјавама. Наиме, наш премијер је из неког разлога огорчен на своје грађане, вероватно зато што му не пружају подршку коју је очекивао. Заузврат, све нас је преко телевизија “Пинк” прогласио нерадницима. 

“Сви хоће посао, али нико неће да ради”

– Код нас не постоји предузетнички дух сви само чекају да им неко звони на врата.Сваки дан слушам питања зар је могуће да за моју сестру нема посла у овој земљи, а да нико на пример не покуша да отвори фирму. Нико нема иницијативу, сви само чекају и кукају да је то тешко. A имате клинце који у ИТ сектору зарађују и по три милиона годишње, али раде 365 дана у години. Сви хоће радно место да добију, ал да им тече стаж и плата, ал да не раде, рекао је Вучић.

Питамо се само одакле Вучић таква статистика? Није ни чудо што нико од Вучићевих инвеститора из магле заправо не улаже у Србији. Зашто би неко улагао у државу у којој премијер изјави да су му грађани нерадници.

Ево још једне интересанте изјаве о кукању.

– Ми Срби смо научили да кукамо и даље живимо боље него што радимо. Кад је то Србима било добро? Кад у време краља Петра? Титово? И тад смо кукали. Та кукњава разара српски менталитет. A колико то радимо? Пашће нам с неба? Aко то чекате слободно не мојте за мене да гласате! – рекао је Вучић.

На основу којих то “ми Срба” он извлачи статистику?!

Још једна глупост

Вучић је још додао да је је и поред смањења плата, просечна плата у Србији порасла на 49.700 динара, јер су пореска управа и инспекција рада радиле свој посао.

Вучић нам се још похвалио да ће он за два дана бити први премијер Србије који је посетио Шведску.

Да он само зна колико то грађане Србије не интересује. Да ли сте приметили да Вучић скоро сваког дана посећује неку страну државу, а када се врати сазнајемо да ништа конкретно није договорено?

Очито да премијер Вучић користи сваку прилику да упозна стране државнике јер тај комплекс вуче још из Шешељевих дана када му је било забрањено да се састаје са страним државницима.

Вучић ће још да нас задужи!

Управа за јавну дуг саопштила је да је задуженост Србије прешла 70,9 одсто БДП. Вучић нам сада јавља да ће још да нас задужи.

– Ове године нећемо се задужити више од 1,2 до 1,3 милијарде, казао је он и навео да је намера Владе Србије да створи здраве јавне финансије које су услов за раст првреде, инвестиција и услов за здраву државу.

Како ће презадужена држава да створи “здраве јавне финансије”?

Вучиће интервју на ТВ Пинк је обојен негативном енергијом, песимизном, сарказмом и надменошћу. Као сваки ранији интервју, патетика и популистички говор су главне теме.

Србија заиста никада није имала горег премијера!

Телепромтер.рс