Наjмање 7.000 украjинских воjника нашло се у обручу (ВИДЕО)

1-sh-karta-ukr

ДOЊEЦK – Наjмање 7.000 украjинских воjника нашло се у обручу у близини села Дебалцево у Доњецку, пошто су им jединице проруске милициjе пресекле jедини пут коjи повезуjе таj простор са териториjима под контролом Kиjева на истоку Украjине, jавила jе вечерас Раша тудеj.

Снаге самопроглашене Народне Републике Доњецку су упале и заузеле место Угљегорск, на око 10 километара од Дебалцева, где се налазило упориште украjинске воjске, и понудиле украjинским воjницима да се предаjу.

Посланик украjинског парламента и командант добровољног доњецког батаљона Семjон Семенченко навео jе на своjоj феjсбук страници да jе стратешко место и упориште украjинске воjске на истоку, место „Угљегорск сада напуштено од стране украjинских снага“.

И челник Доњецке Народне Републике Aлександр Захарченко потврдио jе да jе Угљегорск заузет у насилноj операциjи пред зору и да jе понуђено „неприjатељским трупама да се предаjу, уз обећање да ће им бити поштеђени животи и да ће их све вратити кућама“.

Раша тудеj наводи да су, у међувремену, киjевске власти, наводно, овластиле команданте jединица украjинске воjске на истоку да дезертере убиjу на лицу места.

Ситуациjа на истоку Украjине се нагло погоршала од 18. jануара, када jе украjинска воjска покренула офанзиву на териториjе под контролом про-руске милициjе.

Гранатирања побуњеничких градовима врши се свакодневно, укључуjући град Доњецк, док „зараћене стране упиру прстом jедни на друге“.

Русвесна.су

Танјуг