ПОЛИЦИЈA ТРAГA ЗA ОВИМ ПЕДОФИЛОМ – Бојан Божовић крије се на Косову?!

bozovic

(Овај текст је изворно, укључујући и наслов, преузет из листа „Курир“, док је текст у антрфилеу и натграфу изворна информација нашег портала)

Бојан Божовић, бивши репортер Тањуга, и осуђени убица Срђан Челојевић поседовали стравичне клипове сексуалног малтретирања малолетника.

Полиција је идентификовала шест особа осумњичених за поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетних лица за порнографију, међу којима су и двојица повратника – Бојан Божовић, бивши новинар Тањуга, као и убица Срђан Челојевић из Прахова.

Четворица осумњичених јуче су ухапшени, док ће за Божовићем бити расписана потерница пошто се сумња да је побегао на Косово и Метохију.

Шести осумњичени пуштен је на слободу пошто му је позлило.

Божовић: Не сматрам се одговорним; две године нисам ишао у Србију, нити ћу

КоССев: Пре него да објавимо овај текст из Курира, КоССев је путем Фејсбука и телефона контактирао и сам Божовић са информацијом да су о њему „опет писали“ српски медији, да би желео и он да се огласи, али да није сигуран да ли ће КоССев то да објави. Он је посредно потврдио да се текст у Куриру односи на њега.

На питање да ли ће се јавити у српску полицију, Бојан Божовић, који каже да живи у својој кући у Зубином Потоку, одговорио је:

„Ја скоро две године нисам ишао у Србију, нити ћу икада више отићи. Србија је као озбиљна држава требало да распише потерницу на начин на који се она расписује, а не преко таблоида.“ Он додаје да му је, када је претходно пуштен 2013. да се брани са слободе, наложен кућни притвор управо у Зубином Потоку.

A на питање да ли се сматра одговорним за оптужбе које му се већ више година стављају на терет, одговорио је:

„Не сматрам се одговорним, јер је по среди политички линч након мог јавног казивања да сам радио за Државну безбедност Косова. Ово је класична организована кампања и иза свега је политичка и полицијска акција – класичан линч.“

Он додаје да су „срамни“ наводи да је побегао пред само хапшење и додаје да је од маја 2013. на Косову.

„Задњи пут сам био у Србији маја 2013. године. И мени је суд у Србији наложио да не напуштам Косово. То је одлука суда. И нису ме ухапсили, већ сам се предао када су ми киднаповали породицу и преживео терор. И онда када сам одбио сарадњу са службама из Србије, онда је и почео терор. Из затвора сам пуштен да их не бих тужио због повреда које су ми нанели. A једина пресуда која је мени стигла из Србије, то је да ме суд кажњава са 76.000 динара, да платим судске трошкове. Нити да сам осуђен на две године, нити да сам осуђен на три године,“ навео је Божовић у изјави за КоССев.

Лажним профилима навлачио жртве

„Током претреса пронађена је велика количина електронског материјала на којем је забележено сексуално злостављање деце и малолетника, који су осумњичени преузимали са интернета и складиштили у своје рачунаре и меморијске картице у својим телефонима,“ саопштено је јуче из полиције.

Како Курир незванично сазнаје, пронађено је укупно 10 гигабајта порнографског садржаја на којима су најгнуснији снимци злостављања деце, од којих најмлађа имају тек пет-шест година.

„Пронађени снимци ће тек бити детаљно прегледани како би се утврдило да ли су деца која су сексуално злостављана из Србије, као и да ли су снимци и фотографије начињене у нашој држави,“ каже извор из истраге.

Осумњичени Божовић, како се сумња, крије се у родној Косовској Митровици, а осим у Тањугу, радио је и на албанској телевизији „Клан“.

„Имао је лажне профиле на Фејсбуку, на које је стављао слике згодних младића. Један од профила који је користио био је ‘Бане Бг Станковић’. Преко њих је упознавао девојке, од којих је велики број малолетних. Мамио их је да се снимају и фотографишу, терао их да скидају одећу, а с њима је размењивао и бројеве телефона, па су експлицитни садржаји пронађени и на Вибер-у и Wхатсуп-у. Девојкама, чије је фотографије имао, претио је да ће их објавити на интернету,“  каже извор из истраге.

Божовић осуђиван за исто дело

Божовић је, подсетимо, због истог кривичног дела ухапшен и у априлу 2012, а наредне године је осуђен правоснажно на три године затвора.

„Казну није одлежао до краја, требало је да истекне ове године. Међутим, пуштен је раније пошто је имао проблеме с другим затвореницима, који су му чак гурнули шипку у анус,“ рекао је наш саговорник.

Други повратник, Срђан Челојевић, такође је због истог кривичног дела био осуђен, али условно на пет година и рок провере истицао му је 2018. године.

„Уопште није деловао изненађено кад му је полиција закуцала на врата. Спаковао је кофер и укућанима мирно рекао: ‘Идем ја, нећу се дуго вратити’. У његовом рачунару пронађено је више од 1,5 гигабајта видео-записа и фотографија. Својевремено је у Немачкој био осуђиван и за убиство на 14 година затвора. Део казне, тачније две и по године, одслужио је у Србији,“ каже саговорник Курира.

У Србији је 2010. године почела да се спроводи полицијска акција „Aрмагедон“. До сада је ухапшено неколико стотина људи и заплењено неколико стотина хиљада клипова с дечјом порнографијом.

Штитио своје ћерке – Деци бранио да користе Фејсбук!

Одбегли Бојан Божовић, како Курир незванично сазнаје, ћеркама је забранио да користе друштвене мреже и отварају Фејсбук профил.

Говорио им је да су друштвене мреже зло и да их на њима вреба опасност – каже извор из истраге.

 


КоССев – Бојан Божовић је радио за више медијских агенција, од БК телевизије, преко Тањуга и Слободне Европе, до косовске телевизије „Клан Косова“. Иако је у својим објавама на Фејсбуку наводно истакао да је бивши агент AКИ-ја (КИA), на његовом Фејсбук профилу пише да и даље ради за AКИ, што до сада није званично потврђено.

Поред новинарског рада, често контраверзног, у жижу јавности је од 1999, до данас, доспело више афера чији је актер био сам Божовић. Тако је, као новинар Тањуга, 2002. године ухапшен на Косову на основу оптужби да је ометао немачког припадника УН полиције, Михаела Домеса, у вршењу службене дужности, а овај случај се тицао наводно и његове бивше девојке. Затим је у жижу јавности поново доспео 2011. године, због претњи које је упутио редакцији Правде, а након што је овај лист пренео његову изјаву да зна ко је убио припадника РОСУ, Енвера Зумберија, а ове претње је тада  оштро осудио УНС. Међутим, највећа афера у вези са Божовићем уследила је годину дана касније, када су га припадници Службе за борбу против организованог криминала Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили због сумњи да је путем друштвених мрежа злостављао две малолетнице, то јест, да је у дужем временском периоду, у више наврата, на свиреп начин принудио и искористио две малолетнице за производњу фотографија и видео клипова порнографске садржине са експлицитним сексуалним садржајем, те и да је иста дела покушао да предузме и према више малолетних лица.

Божовић се, како је након хапшења саопштено, користећи социјалне мреже, представљао као „Бане Бг Станковиц“ и као „бане.станковиц1987“ и у дужем временском периоду удварао малолетницама, захтевавши од њих да свлаче горње делове гардеробе пред веб-камерама, а потом све то снимао, сачувао и поседовао на свом рачунару у облику видео-клипова са намером да их касније користи.
Он је, како је такође саопштено, претио малолетницама да ће те снимке објавити на Интернету и доставити њиховим пријатељима и породици, а да је посебну суровост показао када је једну малолетницу, упркос сазнању да постоји опасност од тога да ће извршити самоубиство, наставио да провоцира и наводио је да се убије ако не жели даље да настави са принудним радњама. Такође, све снимке Божовић је у неколико случајева и дистрибуирао малолетним лицима, познаницима оштећених, при чему им је прекривен фантом капом показивао оружје и претио да ће их убити уколико наставе контакт са малолетним жртвама без његове дозволе.

Пре рата ’99, радио је и као професор музичког у Косовској Митровици, када су, такође, постојале сумње о непримереном понашању према малолетним ученицама.