Дрецун: „Самоопредељење“ кочи нормализацију односа са Косовом

drecun-izdajnik

Милован Дрецун изјавио је да је у позадини протеста покрета “Самоопредељење“ у Приштини намера да се отежа нормализација односа са Косовом.

„У позадини је намера или Приштине, или неког другог, да процес нормализације односа буде значајно отежан и да Србија не може да добије позитивну оцену о поглављу 35 о питању нормализација односа“, казао је председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију.

 

Посланик СНС је истакао да је реч о унутаралбанском политичком обрачуну, изазваном првенствено „незадовољством Рамуша Харадинаја што није добио место премијера“.

„Користиће се свака могућност да се изазову нови протести који ће ићи до одређене границе, а да се не пређе ’црвена линија’ која би значила изазивање међуетничких сукоба, а покрет Самоопредељење је најпогоднији за то“, навео је он и додао да је Самоопредељење „најбоља организација за изазивање нереда“.

На јучерашњим протестима у Приштини приведено је 160 демонстраната који су полицајце гађали каменицама и Молотовљевим коктелима.

Полиција је одговорила сузавцем и воденим топом, а у сукобима су повређена 72 полицајца и најмање 26 грађана.

Протест опозиције са захтевом да Комбинат Трепча хитно постане јавно предузеће, као и да министар за повратак и заједнице Александар Јаблановић поднесе оставку, трајао је јуче шест сати, а нереди су избили након првог сата.

(Бета)