Њуз.нет: Отворен Прихватни центар за бивше функционере Демократске странке

jelena-trivan

Јелена Триван је, после само неколико сати проведених
у Прихватном центру, нашла ново запослење

БЕОГРAД, 28. јануар 2015, (Њуз) –У Београду је данас свечано отворен Прихватни центар за бивше функционере Демократске странке који су после смене власти напустили ту партију, а још нису добили неку другу државну функцију.

Отварајући овај центар министарка локалне самоуправе и државне управе Кори Удовички рекла је да је он нека врста нужног смештаја за све демократе које после изгубљених избора нису нашле ново ухлебљење у државној управи. 

– Шта је смена с власти него елементарна непогода која на хиљаде људи остави незбринуте на улици? Не можемо жмурети пред чињеницом да је у протекле две године само мали број функционера Демократске успео да буде збринут код кумова и пријатеља, док остали и данас бесциљно лутају и имају статус интерно расељених лица. Иако су одмах скинули партијски дрес, о њима до сада нико није водио рачуна па су се с правом осетили грађанима другог реда. Из личног искуства вам могу рећи да је то ужасан осећај – рекла је министарка Удовички. 

Она је навела да ће се у Прихватном центру бивши функционери ДС-а задржавати што је краће могуће, тачније док им се не обезбеди одговарајуће намештење у актуелној власти. Како би то у пракси требало да изгледа данас је демонстрирано на примеру бивше портпаролке демократа Јелене Триван, која је после само неколико сати проведених у центру именована за директорку „Службеног гласника“.

– Руку на срце, Влада Србије је и до сада водила рачуна о бившим демократама, али се случајеви Горана Кнежевића, Горана Весића, Дијане Драгутиновић, Милана Марковића или Тање Мишчевић ипак могу сматрати изолованим. Оснивањем прихватилишта наша брига ће од сада бити системска и свеобухватна. Нећемо се смирити док и последњем бившем функционеру Демократске странке не нађемо нову функцију. Добро чини и добром се надај – закључила је министарка Удовички.

Прихватни центар биће отворен 24 часова дневно седам дана у недељи, а у њему ће бивше демократе моћи да се преобуку и добију ново мишљење.

Бојан Љубеновић- Њуз.нет