Муамер Зукорлић: Српска нација и култура не могу без бошњачких мозгова

muftija zukorlic

Муфтија санџачки Муамер Зукорлић је приликом оснивања првог бошњачког центра у Бечу, између осталог, рекао да су Срби кад год им је требало памети ишли код Бошњака, а као доказе навео примере Емира Кустурице, Меше Селимовића, али и Расима Љајића, пише „Ало!“.

 

Муфтија је нову провокацију изговорио на један од највећих православних верских празника, Светог Саву.

– Таква је ситуација и са Емиром Кустурицом, знам да вам се коса на глави подигне када га поменем, али да су Срби могли без Емира Кустурице, не би га на овај начин прихватили, форсирали и пласирали. То значи да српска нација и култура не могу без бошњачких мозгова. Емир Кустурица је један бошњачки мозак који гледано са аспекта креацијског капацитета предњачи у Србији, те га Срби сматрају својим генијалцем. Емир Кустурица је највећи српски просветитељ после Светог Саве – изјавио је Зукорлић, наводећи да то не говори зато што је Бошњак, већ зато што су то чињенице.

Као додатни пример је навео књижевног великана Мешу Селимовића.

– Српски народ вам не би вратио Мешу Селимовића ни за какве паре, иако је Меша Мехмед, а Мехмед је од Мухамеда. И сада Срби званично пишу о томе да је Меша српски писац. Замислите, Мехмед Меша Салимовић је српски писац. Дакле, Меша је неспорно генијалац којег Срби присвајају, без обзира на то какво ми мишљење имали о њему. Разлог томе је што српска култура не може без Меше Селимовића, када њега склоните, ту остаје рупа – закључио је Зукорлић и шеретски додао да је Расим Љајић „име број један у Београду у политици“, јер се једини одржао 15 година на политичкој сцени.

(Ало)