Шеф канцеларије Црне Горе на „Косову“: Нема разлога за панику због каменовања канцеларије

Дипломатски представник Црне Горе на Косову Радован Миљанић оценио је данас да „нема разлога за панику“ због каменовања црногорске канцеларије у Приштини током суботњих протеста и додао да ће односи две „државе“ остати добри.

Миљанић је подгоричкој „Побједи“ казао да су у канцеларији задовољни односом полиције и ткзв. косовске владе поводом инцидента и подсетио да је полиција одмах након каменовања обавила увиђај, а да је убрзо уследило и извињење и изрази жаљења ткзв. заменика министра иностраних послова Петрита Селимија.

Канцеларија Црне Горе у Приштини каменована је у суботу током протеста у Приштини када је разбијен прозор на згради. Отправник послова у канцеларији Црне Горе у Приштини није желео да коментарише да ли је канцеларија намерно гађана или је случајно погођена током немира, преноси подгорички лист.

– Како претпоставља косовска полиција, у раним вечерњим сатима непознато лице је са улице каменом разбило прозор на црногорској канцеларији у Приштини. То је стаклена зграда и само је гађан тај један прозор – подсетио је Миљанић.

(Танјуг)