ДСС КиМ: Српска елита показује патолошку опседнутост Западом из егоистичких интереса и личног комфора занемарујући територију, нацију и државу

vucic-nikolic-i-dacic-izdaja

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР

ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

            Увоз угља из Румуније и Бугарске као и последња догађања око Трепче наглашавају вредност рудног богатства Косова и Метохије.

Према руским изворима који обухватају ретке метале, олово, цинк, хром, никл, посебне минерале, уз већ познате наслаге угља вредност у финансијском смислу креће се између 10 и 11 хиљада милијарди долара (подаци Фонда стратешке културе). Зато нису тачни подаци новокомпоноване прорежимске Српске народне партије Ненада Поповића која вредност рудног блага своди на само 13,5 милијарди евра. Имајући у виду стварну вредност богатства јужне српске покрајине смешно и трагикомично делују приче званичне власти о европским ИПА фондовима од 100 до 200 милиона евра које Србија треба да добије од ЕУ.

Уз тог разлога намеће се логичко питање како ће Срби у ЕУ живети боље ако се одрекну Косова и Метохије и рудног богатства које се у њему налази.

Нажалост, проблем Србије нису ни Шиптари ни Хрвати, ни Брисел ни Вашингтон него владајућа елита у Србији. То је негде пре више од сто година констатовао Швајцарац Арчибалд Рајс. Српска елита показује патолошку опседнутост Западом из егоистичких интереса и личног комфора занемарујући територију, нацију и државу. Медијском диктатуром не дозвољавају сопственом народу да стекне прави увид и истину о значају Косова и Метохије за будућност српског народа и српске државе.

P.S.

Срби са Косова и Метохије и даље са пажњом чекају скоро две године платформу председника Републике Србије Томислава Николића о Косову и Метохији. Много лакше и за куд и камо краће време председник је завршио факултет и магистарске студије него што је написао програм за Косово и Метохију.

Истини за вољу он је пре две године написао своју платформу о Косову и Метохији које се јако брзо одрекао па боље да је није ни писао.

У јавност је процурила вест да му је писање платформе о јужној српској покрајини забранио председник Владе Александар Вучић јер њему платформа за преговоре у Бриселу није ни потребна. Ваљда се без платформе тј. у мраку најбоље издаје.

Срби са Косова и Метохије саветују председнику Републике Томиславу Николићу да се не мучи много са писањем него да се једноставно држи Устава Републике Србије јер у њему све пише шта држава треба да ради и како да брани Косово и Метохију.

У Косовској Митровици

23.01.2015. године                                                                   

Председник покрајинског одбора                                                                                                                   

Демократске странке Србије  

др Ненад Којић  

saopstenjedss30