Америчка „награда“ рањеним војницима украјинске војске (видео)

Јуче је у Кијеву боравио високи гост из НАТО пакта, амерички генерал Бен Хоџис, главнокомандујући официр америчким војним снагама стационираним у Европи.

ben hodges Америчка награда рањеним војницима украјинске војске (видео)

Генерал Хоџис је посјетио Централну војну болницу, гдје је обишао војнике рањене у Донбасу и поразговарао са њима о околностима које су довеле до рањавања. Генерал је сваком рањенику, као што се може видјети на видео снимку, изразио захвалност што су се борили за „своју земљу“, предајући им металну значку са инсигнијама америчке војске.

Војник који је остао без руке, био је прилично збуњен оваквом „срдачном“ захвалношћу америчког генерала, посебно што је генералу током разговора предочено да је војнику требало 100 хиљада евра за лијечење.

Хоџис је остао у границама „захвалности“ и предао војнику само значку. То је учинио и следећем рањенику на снимку, а онда је камера „hromadske tv“ забиљежила како генерал у болничком холу држи гомилу таквих значки и мијеша их као „шпил карата“, што је најбоља слика улоге САД-а у украјинској кризи и „помоћи“ коју САД дијели борцима за распиривање грађанског рата у овој напаћеној земљи.

ИН4С