Доњецк: Гранатирана трамваjска станица, погинуло 13 цивила

stradali u donjecku

БEРЛИН – Наjмање 13 особа jе погинуло, а на десетине jе повређено рано jутрос када jе граната погодила трамваjску станицу у насељу Ленински, у Доњецку, на истоку Украjине, саопштили су званичници самопроглашене Народне Републике Доњецк.

Према првим информациjама, граната jе испаљена око 9.00 сати по локалном времену из минибуса, пренео jе Tас с.

До гранатирања jе дошло након што су Русиjа и Укрjаина синоћ постигле договор о процедури повлачења тешког наоружања на истоку Украjине.

Према речима министра спољних послова Немачке франка Валтер-Штаjнмаjера, његове колеге из Русиjе и Украjине сагласиле да тешко наоружање треба да буде повучено 15 километара од демаркационе линиjе дефинисане у споразуму из Mинска постигнутог у септембру прошле године.

Споразум постигнут након разговора у Берлину касно у среду представља напредак, рекао jе Штаjнмаjер, али „ниjе пробоj“ у напорима за постизање мировног споразума на истоку Украjине, пренео jе AП.

Kиjев и Mосква оптужуjу jедни друге за неуспех примене споразума о прекиду ватре договореног прошлог септембра у Mинску, како би се окончао конфликт на истоку Украjине, у коме jе, према проценама Уjедињених нациjа, од априла прошле године, погинуло 4.700 људи, подсетио jе Роjтерс.

Танјуг