Марко Ђурић: Премијер Вучић наставиће да штити имовину и интересе Србије и њених грађана на КиМ?

marko-djuric-obezbedjenje

Бесмислене оптужбе Исе Мустафе и Хашима Тачија против премијера Александра Вучића најбољи су доказ да он штити интересе Србије, баш као што то чини спроводећи економске мере, које ће резултирати скорим добијањем аранжмана са ММФ-ом и водећи храбру политику економских реформи за коју ужива подршку целог света, каже директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

 

„Александар Вучић и Влада Републике Србије наставиће да штите имовину и интересе Србије и њених грађана од насртаја локалних политичара, као што су Мустафа и Тачи, и остати посвећена томе да кроз дијалог решаве све проблеме у Покрајини“, рекао је Марко Ђурић Танјугу.

Шеф владине Канцеларије за КиМ каже да „нервозне изјаве у јавности покрајинских политичких руководилаца указују да су они под великим притиском домаће јавности, опозиције, локалних медија, међународне заједнице због проблема који су сами изазвали – неупешног, непромишљеног, једностраног покушаја конфискације Трепче“.

„Ко губи има право да се љути“, закључио је Ђурић.

Такозвани косовски премијер Иса Мустафа оптужио је раније премијера Србије Александра Вучића да „економску кризу коју има у својој држави“, преко питања Трепче, „покушава да пребаци и на Косово“.

(РТС)