Црна Гора је добровољни заточеник великоалбанског пројекта

crna_gora_albanija

Челници општине Улцињ и представници албанских политичких странака разговарали су са Хашимом Тачијем, између осталог, о увођењу буквара (Абетарја), који је у употреби у образовном систему Албаније и Косова, у основним школама у Црној Гори на албанском језику.

Према писању медија на албанском језику у Црној Гори, Тачи је обећао подршку за ту намеру, наводећи да из јединственог албанског буквара уче и у Прешевској долини.

За Србе у Црној Гори овакав могући „развој догађаја“ није изненађење, јер, како за „Новости“ каже Будимир Алексић, функционер Нове српске демократије и професор Цетињске богословије, ријеч је о „црногорској државној политици“.

Такве најаве само показују каква је политика и идеологија на сцени у Црној Гори. Премијер Ђукановић и Тачи су партнери који раде под диригентском палицом Америке, и све што се договоре, биће реализовано. Сви већ знају да су новац од заједничких сумњивих послова и гласови албанске дијаспоре много помогли одвајању Црне Горе од Србије. Сада је Ђукановић дужник и заточеник великоалбанског пројекта“, сматра Алексић и подсећа на Ђукановићева предреферендумска обећања да ће изићи у сусрет свим албанским захтевима.

budimir aleksic2 Алексић: Црна Гора је добровољни заточеник великоалбанског пројекта

Алексић додаје даје пријем Тачија у Црној Гори био на највишем нивоу, а да ће уследити и културно-просветна аутономија коју је својим земљацима најавио Тачи у Улцињу.

Након тога, доћи ће на ред и дјелови територије Црне Горе“, упозорава Алексић.

На другој страни, црногорски идеолошки пројекат спроводи асимилацију и дискриминацију српског народа, и то је још једна заједничка црта Ђукановића и Тачија.

Кад Срби траже основна људска права, онда мафијашки режим то прогласи великосрпским национализмом. Црногорски режим има један аршин према Албанцима, а други према Србима“, каже Алексић.

Новости