Теодосије учествовао у консултацијама са Атифете Јахјага уочи историјског сусрета са папом

biskup teo i jahjaga

Газета Фјаља, 20.01.2015. – „На путу сам за Свету Столицу у Ватикану да се састанем са папом Франциском у приватној посети. Са Његовом Светошћу ћу поделити приче о богатој традицији наше земље и њених грађана, нашег пута ка слободи, жртве као темеља наше земље и хармоније међу религијама. Имам част да будем примљена, као прва од вођа Косова од добијања независности,“ написала је вршилац улоге „председнице Косова“ америчка марионета и косовска сепаратисткиња Атифете Јахјага на својој Фејсбук страници.

jahjaga i franceskoНепосредно пред свој историјски лет за Ватикан, на сам дан Богојављења, Атифете се сусрела са министром иностраних послова Аустрије, Себастијаном Курцом, поглаварима исламске заједнице, папистичке заједнице и узурпатором трона Рашко-призренске епархије Теодосијем, са којима је, по њеним речима, разговарала „о актуелним дешавањима на Косову, процесу интеграције ове земље, развоју верске толеранције на Косову и међународне координације у циљу решавања екстремистичких претњи“.

„Ми смо нагласили потребу за побољшањем сарадње између две земље у свим областима, посебно у економском развоју. Заједно са министром Курцом, у катедрали „Мајка Тереза“ у Приштини састали смо се са бискупом Косова, Дод Ђерђијем, председником Исламске заједнице Косова, муфтијом Наим Трнавом, као и епископом рашко-призренским Теодосијем. У разговору са верским лидерима нагласила сам вредност косовског друштва као секуларног, континуираног неговања верске толеранције и суживота између различитих религија. Министар иностраних послова Аустрије учествовао у званичном отварању изложбе аустријске уметнице Леополд Форстнер, у катедрали „Мајка Тереза“ у Приштини.“ – каже марионета Атифете Јахјага.

10923502_761447827277696_5838369993202124309_n

10917326_761447830611029_1894857048609027525_n

Да подсетимо да се на Косову, уз разне глобалистичке представе, континуирано протерују сви Срби, и извршен је незапамћени геноцид. Последњем делу Срба који је остао на КиМ. тренутно се врши извесна лоботомија, измена свести. Црква и патриотизам се своде на јефтини фолклор. За епископа Срба је постављен човек познат по корупцијашкој афери издаје свога духовника заузевши његову епископску столицу, који као племенски поглавица управља Србима на КиМ за рачун екуменизма и глобализма.

Погледајте такође: ФАЛСИФИКАТ ТЕОДОСИЈЕВИХ ПРИСТАЛИЦА

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“