ДСС КиМ: „Куриозитет је да је на име пореза Трепча уплатила влади Косова више десетина милиона евра, а да за све време у буџет Републике Србије није уплаћен ни пребијен динар“

trepca

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР

ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

            Бриселски споразум који је потписала Влада Србије са Приштином почео је да показује погубне последице за националне и државне интересе Србије на Косову и Метохији. Зато не треба да чуди промтно чланство самопроглашене републике Косово у бројним међународним институцијама и организацијама као и убрзано отимање имовине српске државе у јужној српској покрајини. Догађања са Трепчом су само један од примера катастрофалне националне политике Владе Александра Вучића.

Да би Србија у потпуности и на прави начин могла да заштити Трепчу мора хитно да предузме следеће кораке:

  1. Да смени генареланог директора Трепче због бројних малверзација, пословних махинација о чему сведоче и кривичне пријаве које на жалост ћуте у ладицама истражних органа. Треба рећи да је комбинат Трепча још од 2008. године у привредном, правном и политчком систему самопроглашене републике Косово према којима ово предузеће измирује своје финансијске обавезе. Куриозитет је да је на име пореза Трепча уплатила влади Косова више десетина милиона евра, а да за све време у буџет Републике Србије није уплаћен ни пребијен динар. Држава Србија све време послератног периода чува социјални мир у Трепчи тако што радницима исплаћује минималац од 11.000 динара. Таква политичко-правна дволичност генералног директора Трепче довела је у опасност постојање овог предузећа као и егзистенцију више од 3.000 радника.
  2. Сви министри Срби у влади самопроглашене републике Косово као и Срби председници општина бирани на основу устава и закона ове сепаратистичке творевине морају под хитно да напусте своје функције и да распусте нелегалне и супротне Уставу Србије општинске скупштине. Политички је идиотизам да они који су бирани по уставу и закону самопроглашене републике Косово имају капацитет и кредибилитет да могу да бране националне интересе Срба и Србије јер је то неспојиво са њиховим мандатима. У свету одавно постоји израз за такве личности да су калаборационисти а учешће у институцијама које су супротне народним итересима – колаборација. Да је тако нешто било могуће не би Шиптари пуних дванаест година бојкотовали српске изборе и српску државу на Косову и Метохији.

 

Посебан је апсурд да Београд у Бриселу води разговоре о подели имовине јер ваљда ако је Косово и Метохија део државе Србије зашто онда ту имовину са било ким делити.

Покрајински одбор Демократске странке Србије као предводник народног отпора у одбрани државе Србије пре свега на северу Косова и Метохије позива још једном власт у Београду да прекине било какве преговоре са сепаратистима у Приштини. Имајући у виду на шта је све Београд до сада пристао то и нису преговори него гола капитулација.

У Косовској Митровици

20.01.2015. године                                                                    

Председник покрајинског одбора                                                                                                                   

Демократске странке Србије                                                                                                    

др Ненад Којић   

saopstenjedss29