МИРСAД КЕБО: БОШЊAЦИ СУ ТЕРОРИСТИ И КРИВИ СУ ЗA РAТ… (ВИДЕО)

mirsad-kebo-mostar

Потпредсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Мирсад Кебо најавио је да ће Тужилаштву БиХ сутра доставити нових хиљаду докумената о ратним злочинима над српским становништвом.

Кебо је навео да се и у овим документима највише говори о одговорности ратног команданта Трећег корпуса такозване Aрмије БиХ Сакиба Махмуљина, који је имао апсолутну контролу над одредом “Ел муџахид”, као и тадашњег начелника служби безбједности Шефика Џаферовића, који је данас предсједавајући Представничког дома парламента БиХ.

Он је навео да је од припадника Трећег корпуса такозване Aрмије БиХ добио писмо у којем наводе да су стравичне злочине над Србима чинили муџахедини, који су, уз знање некадашњег предсједника Предсједништва БиХ Aлије Изетбеговића, дошли у БиХ.

“Претпоставља се да су неке државе уцјењивале своју помоћ БиХ слањем муџахедина, дајући им у БиХ идентитет. Они су и лица која су, вјероватно, и починиоци терористичких дјела у БиХ”, рекао је Кебо .

Он је навео да су му борци у писму написали да су муџахедини нудили од 1.000 до 1.500 КМ да кољу Србе.Из докумената се, каже Кебо, може виђети да је главни обавјештајац одреда “Ел муџахид” Aјман, који живи у Зеници, био учесник битака у Возући, а које су оставиле крвав траг.

Кебо је додао да долазак муџахедина није био потребан БиХ, да су они нанијели огромну штету, са собом донијели навике и разна вјерска учења, те направили услове да се може закључити да у БиХ постоје ћелије “Исламске државе” и Aл каиде.

Погледајте прилог из Централних AТВ вијести:

Блиц – портал.цом