ПУШКОВ: Ускоро ће САД тврдити да је деда Барака Обаме ослободио Европу од фашизма

РЕАКЦИЈА НА НЕПОЗИВАЊЕ ПУТИНА НА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 70-ГОДИШЊИЦЕ ОСЛОБОЂЕЊА ОСВЈЕНЦИМА

УТИЦАЈНИ председник спољнополитичког комитета Државне Думе, Алексеј Пушков, оценио је – ако о Другом светском рату зацари „нова слобода речи” – да ће ускоро цео свет Американце називати јединим ослободиоцима Европе од фашизма.

„Са „новом слободом речи” о Другом светском рату, сви ће ускоро сматрати да су и Освјенцим и целу Европу ослобађали Сједињене Државе и деда Барака Обаме” – написао је Пушков на свом Твитер-налогу.

Пушков се на овај начин огласио поводом чињенице да председник његове земље, Владимир Путин, није добио позив да у Освјенциму присуствује обележавању 70-годишњице ослобађања заточених у једном од најстрашнијих концентрационих логора.

Историјска је чињеница да је Освјенцим ослободила Црвена армија, али је глас против непозивања Путина подигао једино – Израел.

Због чега Европа пристаје на фалсификовање историје, добро показује и стајање водећих земаља ЕУ иза власти у Кијеву и њеног премијера Арсенија Јацењука који је немачкој телевизији АРД чак рекао да је Совјетски Савез извршио агресију и на Немачку и на Украјину.

Факти.орг