Вучић: Радујем се кривичним пријавама Саше Јанковића

vucic-aca-izdajnik

Председник Владе Србије Aлександар Вучић изјавио је да се веома радује подношењу кривичне пријаве против двојице припадника Управе војне полиције због напада на Жандармерију током прошлогодишње Параде поноса и да једва чека коначни исход.

„Уверен сам у ефикасност надлежних органа тужилаштва и правосуђа“, рекао је Вучић.

Он је додао да је као премијер сам себи „одузео слободу изражавања“ на ту тему.

„Ником другом нити смем, нити хоћу, нити могу, али себи сам одузео слободу изразавања“, рекао је Вучић.

Заштитник грађана Саша Јанковић поднео је кривичне пријаве против двојице припадника Управе војне полиције због напада на Жандармерију током прошлогодишње Параде поноса.

Током Параде поноса у Београду 28. септембра у центру Београда припадници Жандармерије сукобили су се са братом премијера Србије и братом градоначелника Београда и два члана обезбеђења председника Владе Aлександра Вучића. Снимак је приказан на телевизији Н1.

Зорани бих рекао да сам незадовољан

Вучић: Радујем се кривичним пријавама Саше Јанковића
Извор: Танјуг/Драган Станковић

Aлександар Вучић изјавио је данас да са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић увек разговара отворено и да би јој рекао у лице када би био незадовољан њеним радом.

„Када сам нечијим радом незадовољан, ја то кажем у лице, није потребно да неко други то преноси у моје име, а да ја то нисам изговорио“, казао је Вучић.

Он је поручио медијима да не брину за ни за Владу Србије, ни за било ког њеног члана.

Упитан да прокоментарише наводе да министри из Социјалистичке партије Србије не бране довољно рад Владе премијер је рекао да га „не занимају те приче“.

Косово хоће Трепчу – озбиљан проблем

Вучић је изјавио да је намера Косова да присвоји рудник „Трепча“ озбиљан проблем и потешкоћа за Србију.

„То би био тежак ударац ако би Aлбанци то урадили једнострано“, рекао је Вучић уз оцену да би то шкодило дијалогу Београда и Приштине.

Он је казао да ће се о том проблему разговарати наредних дана и у Бриселу.

„До понедељка за нас нема спавања, рекао је он и истакао да се ради о најозбиљнијем питању за Србију које је искрсло због унутрашњих проблема Косова“, истакао је премијер.

Извор: Н1 инфо