Под Горицом се орило „Косово је срце Србије“ (ФОТО)

protest-22

Више стотина људи окупило се у подножју Виле Горица протестујући због посјете такозваног шефа косовске дипломатије Хашима Тачија Подгорици.

Уз пароле „Косово је срце Србије“, на почетку скупа чуло се и скандирање „Уби, уби, уби Шиптара“, након чега се у име организатора окуљенима обратио Миленко Мишко Јовановић поруком да не насједају на провокације.

„Не насиједајте на провокације. На протесту су и три албанске породице, које су протјеране са Косова јер нису биле лојалне Тачију који је продавао људске органе. Над Црном Гором се надвио црни облак да црњи не може бити“, поручио је Јовановић након чега више није било скандирања поменуте пароле.

протест миско.јпг
Фото: МОНДО/Aна Божовић

Око 12:40 окупљени су почели да се разилазе.

протест полиција 1.јпг
Фото: МОНДО/Aна Божовић

На почетку скупа дошло је и до мањег инцидента пошто је група демонстраната кренула према огради Виле Горица коју чувају јаке полицијске снаге. Након краћег кошкања ситуација је брзо смирена.

протест 11.јпг
Фото: МОНДО/Aна Божовић

Међу окупљенима је примијећено више функционера Социјалистичке народне партије, Нове српске демократије и Демократске народне партије, ванпарламентарне Српске листе, као и припадници групе „Отпор диктаторском режиму у црној Гори – грађанска непослушност“, међу којима је била бивша народна посланица Либералног савеза и професор на Економском факултету Мира Куљак.

протест 13.јпг
Фото: МОНДО/Aна Божовић

Током протеста окупљени су носили транспаренте „Зона сумрака у вили Горица“, „Не зна Тачи с ким се качи“, „Коме је Принцип терориста и касапин је хуманиста“, „Коме је Тачи мио, у кући му био“…

мондо.ме