Присталице Српске листе протестују у Подгорици због Тачија

Srpska-lista

Српска листа позива припаднике српског народа да 16. јануара протестују поводом доласка Хашима Тачија у Црну Гору. Тачи није никакав ,,дрон’’ и ,,провокатор’’, како га називају неки који би да релативизују и ,,приближе’’ однос српског народа и Црне Горе према лажној држави Косово. Он је ходајући монструм који је одговоран за највећи прогон у Европи након егзодуса Срба из Републике Српске Крајине. И, наравно, за најстравичније канибалистичке пирове какве није запамтила цивилизација још од усташких покоља у Другом свјетском рату.
Без обзира на то што немамо баш идентичне циљеве као до сада пријављени организатори протеста 16. јануара и у много чему на нимало сличне начине видимо разлоге страдања српске заједнице на Космету, уз различите односе према актерима српског политичког и ширег друштвеног живота у покрајини, позивамо присталице Српске листе да буду заједно са осталима који ће протестовати пред вилом ,,Горица’’ у петак, у 12 часова. Просто, нема разлога да се и оваквим поводом дијелимо, без обзира на јасне међусобне разлике.
Гест ДПС-а и СДП-а када је у питању Тачијев долазак није никаво изненађење. Ово је суштина односа националних Црногораца, гдје год живјели, од Америке преко Црне Горе до Новог Зеланда, према страдању Срба на Космету. Да је то тако, последњи доказ је и слугерањска изјава Слободана Вујичића, представника Црногораца из окупираног дијела Србије који се радује сарадњи Тачија и државног врха ЦГ. Зато, Срби у Црној Гори морају коначно да раскрсте са ,,братским везама’’са онима који подржавају Албанце на Космету и да сви, како један, прихватимо да са Црногорцима имамо различите погледе на прошлост, садашњост и будућност. С њима не можемо у власт, нити с њима можемо рушити власт. Све морамо сами, наш уставно-правни положај и српски интегрализам, укључујући и солидарност са Србима на Космету, су суштина наше борбе.
Ово је, свакако, идеална прилика и да они који су некада, због Косова и Метохије ,,штрајковали’’ глађу, наставе са штрајком након најозбиљније провокације српског народа у Црној Гори још од тренутка када је Влада у Подгорици признала НАТО државни провизоријум на југу Србије.

Добрило Дедеић, предсједник Српске листе
Подгорица, 13. јануар 2015

Извор : Српска листа