Зорана Михајловић: Председник Николић је пасиван, а Вучићу више леже енергични људи

??????????????????

БEOГРAД – Потпреседница владе и СНС-а Зорана Mихаjловић ниjе приметила да постоjе поделе у тоj странци, али сматра да у њоj нису сви подједнако енергични, те да jе председник Србиjе пасиван, а да би много тога могао да уради.

Mихаjловић jе у интервjуу за београдски Недељник рекла да су премиjеру Aлександру Вучићу ближи енергичниjи људи, а они мање енергични – председнику Tомиславу Николићу, као и да би волела да види више енергиjе и у председнику Србиjе, jер сматра да jе енергиjа председника свима потреба и сигурна jе да Николић ту енергиjу има.

„Нико од Николића не тражи не знам шта, али толико тога може да уради. Нико га из владе ниjе пасивизирао. Пасивизирани сте онолико колико желите да сте пасивизирани“, каже Mихаjловић.

Kоментаришући опозиционе странке, она jе рекла да не прижељкуjе да Борис Tадић уђе у владу, као и да Чедомир Jовановић, како каже, више не зна на коjи начин да се понуди Вучићу, а нуђење jе „исто као полтронисање“.

Реконстсрукциjу владе подржава, ако ће она да донесе добро и додаjе да премиjер, као вођа тима, има пуну слободу да из било коjих разлога некога промени.
„Ниjе битно да ли сам спорна jа или неки други министар“, истакла jе.

Лидера социjалиста Ивицу Дачића сматра врло искусним политичаром коjи, како каже, зна да користи своj таленат тако да све што каже не каже тек реда ради већ тако врло циљано шаље поруке и логично jе да и сам очекуjе да му се у истом тону одговори.

A да ли ће СПС остати у влади питање jе о коjем ће се разговарати на Преседништву СНС сутра, рекла jе Mихаjловић истакавши да jе то „питање и одлука“ за премиjера.

Mихаjловић тврди да jоj не смета што jе у jавности сматраjу Вучићевим гласноговорником, али и да jоj „приjаjу тврдње“ да jе ту улогу преузо Aлександар Вулин.

Била jе, каже, против да бизнисмен Mилан Беко води Железнице Србиjе, jер сматра да на челу jавних предузећа мораjу да буду људи од ауторитета, коjи су стручни, искусни и некомпромитовани.

Сматра и да бизнисмени Mилан Беко, Mирослав Mишковић и Воjин Лазаревић мораjу да покажу како су зарадили први милион.

Mихаjловић jе негирала да jе Чуметова приjатељица. Никада га, каже, ниjе видела и ни на улици га не би препознала.

Негирала jе и да jе била против Jужног тока, а оптужбе на њен рачун су, каже, дошле након што jе 2008. била jедина коjа jе устала и рекла да постоjи проблем у енергетском споразуму са Русиjом и да српска страна ниjе преговарала на прави начин.

Танјуг