Срушен торањ аеродрома у Доњецку

ДОЊЕЦК – Контролни торањ аеродрома у Доњецку, средишту деветомесечних оружаних сукоба украјинских и проруских снага, срушен је након више месеци бомбардовања, пренели су британски медији.

Према тврдњама украјинских снага, које држе под контролом аеродром у Доњецку, док сам град контролишу проруске снаге, грађевина је била изложена тешкој артиљеријској ватри од стране проруских снага и јуче се срушила.

Браниоци аеродрома наводе да су им проруске снаге јуче дале ултиматум да напусте торањ до 17 сати по локалном времену или ће он бити уништен.

Украјински војници су, међутим, одбили да напусте аеродром, тврдећи да је он не само стратешки важан, већ представља и симбол њиховог отпора. Торањ је убрзо потом срушен.

Јуче је на истоку Украјине, у Доњецкој области, такође извршен гранатни напад на један аутобус, у којем је погинуло 11 цивила, а повређено њих 20.

Портпарол локалних власти је изјавио да је аутобус превозио цивиле из луке Маријупољ и да су у тренутку напада пролазили војну контролну тачку.

(Танјуг)