Вучић на КиМ: Сада са Албанцима желимо да живимо лепо и у миру

????????????????????????????????????

Премијер Србије Александар Вучић позвао је Србе на Косову да не продају своја имања и поручио им да ће држава остати уз њих и помагати им. Вучић је данас посетио Пасјане и отворио Породилиште. Ово је прва посета премијера Србије Косовском Поморављу од 1999. године.

„Сада са Албанцима, нашим комшијама желимо да живимо лепо и у миру. Тај мир доноси добро и једнима и другима… Хоћемо да будемо свој на своме, да чувамо своје огњиште и да градимо будућност за нашу децу. Зато смо данас овде. Највише српске деце рађа се на Косову и Метохији“, казао је Вучић.

„Влада Србије вас није заборавила и неће вас заборавити. Намеравамо да и овде, као и у Грачаници и Косовској Митровици, отворимо своје канцеларије“, поручио је премијер пред неколико хиљада грађана који су га дочекали уз аплауз и заставе Србије.

Вучић је истакао да су потребни веће присуство институција Србије на Косову, као и инвестиције.

„На нама је да вам обезбедимо путеве, да вам обезбедимо посао“, казао је он.

„Ово је наша колевка и нико нас неће спречити у томе да се деца овде и даље рађају“, додао је он.

Вучић је поручио да се Влада Србије залаже за мир и стабилност и поручио Србима да треба да имају добре односе са „комшијама Албанцима“.

„Србија је увек напредовала у миру“, казао је премијер.

Навео је да су се од њега можда очекивале тешке речи, али да их он неће изговорити, јер се ствари не решавају „врелог срца, него хладне главе“.

vucic kim1 (2)

Са премијером су и министар одбране Братислав Гашић, министар правде Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вучић је рекао да је то што је у Пасјане дошло шест министара, порука да је држава уз Србе на Косову. Посета је прошла без инцидената уз јако обезбеђење.

Премијер и министри посетиће данас и Штрпце и Грачаницу где ће разговарати са представницима Срба у покрајинским органима власти.

(Блиц)