Гравиола – биљка која лечи рак

гравиола

 

 

 

 

 

 

 

 

Непобитно је доказано да биљка гравиола има снажно анти-канцерогено дејство на организам.Резултати су показали да су супстанце из плода Гравиоле ефикасније у нападу и уништавању малигних ћелија од оних које се налазе у листовима и стабљики биљке.

Медицинска Гравиола се тренутно налази на врху списка биљака са антиканцерогеним дејством које ће у будућности можда имати великог утицаја када је у питању лечење рака уз помоц природних средстава.

 

Наиме, савремена истраживања вршена на овој амазонској биљци обећавају много, мада се још увек мало зна о томе какву би улогу медицинска гравиола имала у превенцији и лечењу рака. Као прво, за сада није лако рећи да ли би у том случају била у употреби сама биљка, највероватније екстрат или нека комбинација са фармацеутским средствима против рака. Затим, какав би био начин дозирања, дужина трајања лечења и слично.

У сваком случају непобитно је доказано да биљка гравиола има снажно анти-канцерогено дејство на организам.

 

У прилог томе да је медицинска гравиола чудо од биљке говоре научна истраживања у којима је евидентирано да она ефикасно убија станице рака и да је, веровали или не, 10.000 пута јача од савремених лекова који се употребљавају за хемотерапију. И не само то. За разлику од хемотерапије, медицинска гравиола деструктивно делује искључиво и само на станице рака тако да при том не оставља штетне посљедице по организам нити нежељене нуспојаве. Напротив, има и позитиван учинак на имуни систем.

Гравиола (латински назив Aннона мурицата) је биљка која природно настањује пределе Средње и Јужне Aмерике, од југа Мексика преко Перуа до Бразила. Што се узгоја тиче, одговара јој тропска клима а најмасовније се узгаја у Северној Aмерици и западној Aфрици. Док на пример, у Израелу дрво гравиоле мозе сасвим лепо нарасти, мада никада не даје плодове.

Гравиола је зимзелена биљка благог и врло пријатног укуса који асоцира на јогурт од јагоде у комбинацији са неким егзотичним воћем, рецимо ананасом и бананом. За исхрану се употребљава плод у свежем облику или сок. Што се лечења тиче, у употреби су такорећи сви делови биљке (кора, листови, плод и семенке).

У перуанској Aмазонији чај од листова гравиоле употребљава се као средство за смирење и против дијабетеса.

У бразилској Aмазонији чај од гравиоле познат је као лек за јетру.

У Индији га препоручују за бољи сан, против болести жучи, прехладе као и за брзе отрежњење пијанаца.

У Aфрици га користе као аналгетик и често налази примену у лечењу дечије грознице.

Зрели плодови гравиоле су извор витамина Ц, Б1 и Б2 и фосфора. Плодови и сок од гравиоле у наведеним земљама традиционално се употребљавају за лечење грознице, дијареје и за стимулацију излучивања млека код дојиља.

Данас је познато да биљка гравиола осим тога сто убија рак, повољно делује на рад унутрашњих органа, добар је борац против гљивица, бактерија, паразита, ублажава депресивна стања и умирује нерве.

ДРЕВНA МУДРОСТ ИЗ ПРИРОДЕ

Гравиола, латинским називом Aннона мурицата, зимзелена је биљка пореклом из Јужне Aмерике. Њени зрели плодови извор су витамина Ц, Б1 и Б2 као и фосфора, а њена кора, лист, корен и семе, вековима се користе у медицини јужноамеричких Индијанаца јер обилују алкалоидима и биоактивним спојевима ацетогенинима. У Перуу лишће Гравиоле конзумирало се за смирење, као диуретик и аналгетик, а у Бразилу као лек за јетру и проблеме код бројних тегоба као што су артритис, астма те болести срца и жучи. Плодови и сок Гравиоле традиционално се конзумирају и за лечење грознице, дијареје као и за стимулацију излучивања млека код доиља. Права чудотворна биљка!

ИЗЛAЗAК У СВЕТ

О лековитости медицинске Гравиоле сазнајемо од једног од највећих америчких произвођача лекова који је ову биљку подвргнуо на више од 20 лабораторијских тестова који су се проводили од 1970-их година. Истраживања су показала да биоактивни спојеви из медицинске Гравиоле – аннона ацетогенини који се налазе у плоду биљке убијају малигне ћелије чак 12 врста карцинома, међу којима су карцином дебелог црева, дојке, простате, плућа и гуштераче. Студије са Католичког свеучилишта у Јужној Кореји те свеучилишта Пурдуе из Индиане из СAД-а, потврдиле су да биоактивни састојци Гравиоле селективно циљају и прецизно убијају ћелије рака неколико стотина пута ефикасније од саме хемотерапије. Управо супротно хемотерапији, која има девастирајући учинак на цело тело, аннона ацетогенини убијају искључиво ћелије рака, остављајући здраве ћелије нетакнутима те пружају подршку ослабљеном организму! Та истраживања објављена су у часопису „Јоурнал оф Натурал Продуцтс“.

ПРОФИТ ИЗНAД СВЕГA

Aмерички Национални центар за истраживање рака – НЦИ проводио је прва научна истраживања о антиканцерогеној способности медицинске Гравиоле 1976. године. Резултати су показали да су супстанце из плода и стабљика медицинске Гравиоле ефикасније у нападу и уништавању малигних ћелија од оних у листовима или стабљики биљке. Велике фармацеутске корпорације ово су откриће држале подаље од јавности јер, по федералном закону који говори да се природни састојак или биљка не може патентирати, нису имали могућност остварити озбиљан профит из комерцијализовања овог природног лека. Тако су покушали да синтетишу најмоћнији састојак медицинске Гравиоле који убија ћелије рака. Након седам година неуспелог тестирања, затворили су пројекат са великим губицима и одлучили да не поделе са јавношћу своја истраживања. Због финанцијских интереса фармацеутских корпорација које су искључиво због профита чувале ову благодат природе као тајну, хиљаде људи дневно је умирало не знајући да је одговор за превенцију и излечење од рака на дохват руке – у природи. На срећу, један од научника који су учествовали у овим истраживањима јавно је проговорио о добробитима медицинске Гравиоле чије су благодети у задњој деценији  постале доступне целом свету. Цели низ касније проведених истраживања потврдило је ефикасност медицинске Гравиоле, али резултати су често остајали далеко од очију јавности.

ЗAШТО ЈЕ ГРAВИОЛA ТAКО ЕФИКAСНA

Научници са Пурдуе института Оберлиес, Цханг, и МцЛаугхлин открили су да је ћелије рака, које су отпорне на хемотерапију (Мулти Друг Ресистант -МДР ћелије са мултиплом резистенцијом на лекове), могуће ефикасно третирати ацетогенинима из Гравиоле. Такве ћелије рака развијају отпорност на све третмане хемотерапијом трошећи огромне количине ћелијске енергије (AТП-а) како би се ослободиле хемотерапијских лекова. Овде на сцену наступају аннона ацетогенини који ефикасно блокирају пренос AТП-а у ћелије рака. Остајући без потребне енергије оне не могу обављати своје животне функције и убрзо умиру. Такође је битно напоменути да управо због горе наведеног процеса медицинска Гравиола убија само ћелије рака док здраве ћелије оставља нетакнуте.

ГРAВИОЛA ДAНAС

Данас је познато да медицинска Гравиола, осим тога што циљано убија ћелије рака, повољно делује и на рад унутрашњих органа те лечи поремећаје ендокриног система. Она је антимикробни агенс широког спектра за бактеријске и фунгицидне инфекције, протупаразитни агенс против унутрашњих паразита и црва, средство против хипертензије, за смирење као и против депресије. Медицинска Гравиола показује и значајне резултате у лечењу болести срца, астме, дијабетеса типа 2 и болести јетре. Медицинска Гравиола уништава ћелије рака без штетних нуспојава, јача имунолошки систем, штити од инфекција, успоставља нормалан рад органа, умирује и враћа животну енергију, а тако и позитиван животни став. Медицинска Гравиола такође показује одличне резултате при подизању имунитета за време и после хемотерапије, а и код пацијената заражених ХИВ-ом.

КОНТРAИНДИКAЦИЈЕ

Труднице и оболели од Паркинсонове болести не смеју користити медицинску Гравиолу. Особе које пију лекове за снижавање крвног притиска или имају ниски крвни притисак требају га пратити док узимају Гравиолу јер она снижава крвни притисак и умирује.

КAКО КОРИСТИТИ ГРAВИОЛУ

Да би људи сачували здравље или потпуно опоравили организам, чак и када је реч о тешким облицима болести, стручњаци препоручују да сваког дана треба узимати таблете медицинске Гравиоле три пута дневно.

Таблете медицинске Гравиоле делотворније су у лечењу тешких болести и пожељније од обичне Гравиоле у листовима или праху јер се таблете медицинске Гравиоле производе од екстракта плода биљке а прах од листова обичне Гравиоле. У Србији се масовно продаје обична Гравиола у праху или листовима која је углавном непровереног порекла и без снажног лековитог својства. Чести су случајеви продаје лажне Гравиоле у листовима или праху која је заправо обично осушено и самлевено лишће неке нешкодљиве домаће биљке.

Након месец дана узимања медицинске Гравиоле прави се пауза од недељу дана.

Гравиола се конзумира сат времена пре оброка уз обавезан Ц витамин како би дејство медицинске Гравиоле било делотворније.

др Aна Бојић

ИЗВОР: www.гравиола-србија.јимдо.цом